Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Sprūdžs no Lemberga pieprasa paskaidrojumu par Ģenerālprokuratūras iesniegto informāciju

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs piektdien, 12.oktobrī nosūtīja vēstuli Aivaram Lembergam, kurā tiek prasīts trīs dienu laikā sniegt paskaidrojumu par konkrētu lēmumu pieņemšanas apstākļiem Ventspils pašvaldībā.

Edmunds Sprūdžs ir saņēmis VARAM juristu atzinumu par Latvijas Republikas Ģenerālprokuratūras iesniegto informāciju par Aivara Lemberga darbību. Ģenerālprokuratūras sniegtā informācija atklāj šokējošus faktus par Aivara Lemberga saimniekošanu Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja un Ventspils brīvostas valdes priekšsēdētāja amatā.

Ministrs Edmunds Sprūdžs savā vēstulē Aivaram Lembergam pieprasa trīs dienu laikā sniegt paskaidrojumu par konkrētu lēmumu pieņemšanas apstākļiem Ventspils pašvaldībā, rīkojoties savās personiskajās un mantiskajās interesēs un pārkāpjot valsts pārvaldes principus, likumos noteiktos lēmumu pieņemšanas ierobežojumus interešu konflikta situācijās, kā arī pašvaldības lēmējvaras un izpildvaras lēmumu pieņemšanas robežas un kārtību attiecībā uz vismaz 25 komersantiem.

Laika posmā no 1998. gada 26. janvāra līdz 2006. gada 20. februārim Aivars Lembergs kā Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs, un laika posmā no 1999. gada 19. janvāra līdz 2005. gada 25. novembrim - kā Ventspils brīvostas valdes priekšsēdētājs ir piedalījies un, esot personīgi un mantiski ieinteresēts, balsojis par tādu vismaz 350 lēmumu pieņemšanu kā pašvaldības kapitāla daļu privatizāciju stratēģiski svarīgos uzņēmumos, aizdevuma pieškiršanu uzņēmumiem, nodokļu maksājumu nomaksas termiņa pagarināšanu, atbrīvošanu no nodokļu parāda nomaksas pašvaldības budžetā, pašvaldībai piederošu zemju iznomāšanu, nekustamo īpašumu nomas līgumu akceptēšanu, nomas maksas pazemināšanu, ar vidi saistīto atļauju izsniegšanu un to papildināšanu un citiem.

Ģenerālprokuratūras sniegtā informācija un VARAM juristu atzinums skaidri norāda, ka Aivars Lembergs ne mazāk kā 350 lēmumu pieņemšanā attiecībā uz vismaz 25 komersantiem, kas darbojas Ventspils pilsētā un Ventspils brīvostas teritorijā un, kuros viņš un viņa bērni – Līga Lemberga un Anrijs Lembergs – bija patiesie labuma guvēji, nonācis interešu konflikta situācijā.

Ministra padomniece juridiskajos jautājumos Inga Antāne precizē, ka saskaņā ar Likumu Par pašvaldībām, A.Lembergam trīs kalendāro dienu laikā ir jāsniedz rakstveida paskaidrojums par minētajiem pārkāpumiem, bet pēc tā izskatīšanas ministrs ar motivētu rīkojumu var atstādināt pašvaldības vadītāju no pienākumu pildīšanas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas