Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Sudraba vēršas Saeimas Ētikas komisijā par Kaimiņa mudinājumu viņu apcietināt

Parlamentārietis Artuss Kaimiņš (KPV LV) ar dažādiem izteikumiem, tajā skaitā mudinājumu apcietināt kolēģi, ir pārkāpis Saeimas deputāta Ētikas kodeksu, uzskata parlamentāriete Inguna Sudraba (NSL), pret kuru bija vērsti Kaimiņa izteikumi.

Ar attiecīgu iesniegumu par Kaimiņa četriem izteikumiem Sudraba ir vērsusies Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijā, lūdzot izvērtēt šos iespējamos Ētikas kodeksa pārkāpumus. Politiķe šajā dokumentā ir pievienojusi izrakstus no parlamenta sēžu stenogrammām par Kaimiņa izteikumiem.

Saeimas diskusijās par Sudrabas atsaukšanu no Oligarhu lietas parlamentārās izmeklēšanas Kaimiņš norādīja, ka izmeklēšanas komisija ir pieņēmusi galaziņojumu, ko paši izmeklētāji-deputāti nav lasījuši. Politiķis arī aicināja Sudrabu izvēlēties sodu, iespējams, Iļģuciema cietumu, norādot, ka, viņaprāt, politiķe ir jāapcietina par viņas darbu komisijā.

Sudraba Ētikas komisijai norāda, ka Kaimiņš ar šiem izteikumiem esot pārkāpis ētikas kodeksa normu, ka deputāts izvairās no vārdiem, kas var būt aizskaroši.

Deputāts citā sēdē ir norādījis, ka politiķe pirms trīs gadiem esot pieņēmusi "pareizticību, lai dabūtu krievu balsis". Sudraba vērš uzmanību, ka ar šiem vārdiem Kaimiņš esot pārkāpis citu normu, ka deputāts respektē cilvēktiesības un neizmanto atsaukšanos uz oponenta reliģisko pārliecību.

Tāpat politiķe uzskata, ka Kaimiņš būtu pārkāpis nosacījumus, ka parlamentārieši balstās uz faktiem, to godīgu interpretāciju un argumentāciju, kā arī godprātīgi ievēro deputāta svinīgajā solījumā pausto apņemšanos. Šos principus viņš neesot ievērojis, debatēs pieļaujot iespēju, ka Sudraba nonāks Latvijas gāzes sastāvā, jo viņa strādā "grūtu darbu". Reizē Kaimiņš vaicāja kolēģei, vai tas esot bijis tā vērts.

Sudraba arī norāda, ka Kaimiņš esot pārkāpis Ētikas kodeksu, jo, izsakoties par komisijas konsultantu Aldi Alliku un ekspertiem Aivaru Borovkovu un Āriju Meikališu kontekstā ar politiķi Aivaru Lembergu (Latvijai un Ventspilij), viņš nav ievērojis likuma nosacījumu, ka advokātus nedrīkst identificēt ar viņu klientiem.

Kā ziņots, Oligarhu lietas parlamentārā izmeklēšanas komisija secināja, ka tā dēvētajās "oligarhu sarunās" var saskatīt valsts sagrābšanas pazīmes, jo atsevišķos jautājumos ir apspriestas darbības, kas var liecināt par valsts varas kā instrumenta izmantošanu personiskā ekonomiskā labuma gūšanai.

Jau vēstīts, ka parlamentārā izmeklēšanas komisijas darbības laikā Kaimiņš pret to pauda kritisku attieksmi, norādot, ka ar Lembergu vai viņa ģimeni ir saistīti četri cilvēki, kas piedalās Oligarhu lietas parlamentārajā izmeklēšanā, un tā vērtējama kā ņirgāšanās un "spļaušana sejā vēlētājiem". Savukārt pašam deputātam tolaik tika pārmesta korumpētība.

Top komentāri

vai patiesi?
v
" Kaimiņš esot pārkāpis Ētikas kodeksu, jo, izsakoties par komisijas konsultantu Aldi Alliku un ekspertiem Aivaru Borovkovu un Āriju Meikališu kontekstā ar politiķi Aivaru Lembergu (Latvijai un Ventspilij), viņš nav ievērojis likuma nosacījumu, ka advokātus nedrīkst identificēt ar viņu klientiem." Vai tad Sudraba komisijas konsultantu un ekspertus "kļūdoties" ir pieaicinājusi no A. Lemberga advokātu vidus? Ja tā ir noticis, tad viņa tiešām ir jāsoda.
referijs
r
Kaimiņa un Sudrabas divcīņā Kaimiņam līdz šim ir nospiedošs pārsvars.
Nja
N
Kaimiņš domā pareizā virzienā.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas