Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Taivāns: Latvijai laicīgi jādefinē intereses migrācijas jomā

Migrācija un tās pieaugums ir fakts, tādēļ arī Latvijai, kā salīdzinoši nelielai zemei, ar to ir jārēķinās un laicīgi jādefinē savas intereses migrācijas jomā, sestdien publicētā intervijā laikrakstā Diena pauda Latvijas Universitātes Humanitāro zinātņu fakultātes Āzijas studiju nodaļas profesors Leons Taivāns.

L.Taivāns Dienai skaidroja, ka Latvijai jau laikus jādomā par jautājumiem, kas saistīti ar migrantiem un migrācijas jomu. Viņš minēja, ka pasaulē ir 190 miljonu migrantu,  un migrācijas pieaugums ir fakts. „Mums ir parādi, mēs saņemam visādus labumus no ES, un vienubrīd, kad mums teiks - esiet tik laipni un pieņemiet tik un tik bēgļus, nāksies vien pieņemtm,” teica L.Taivāns.

„Latvija diemžēl ir kā tāds primitīvs organisms, kā tārps - kad baksta ar kociņu, tad sāk locīties. Bet tā nedrīkstētu būt,” norādot, ka politiķiem par migrācijas jautājumiem jādomā jau tagad. „Turpretī Čehija jau rīkojas. Viņi saprot, ka migrācija būs tik un tā un paši ir izvēlējušies aicināt indiešus,” L.Taivāns raksturoja Čehijas situāciju.

„Latvijai ir jāizdomā, ko tā grib. Ja tā neko negrib, tad dabūs to, ko nu dabūs. Ir jādomā, ko mēs gribam attīstīt, un tur arī būs atbilde,” skaidroja profesors.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vēl viens vaibsts televīzijas portretā

Par publisko skandālu saistībā ar Latvijas Televīzijas lēmumu rīkot EP priekšvēlēšanu diskusijas krievu valodā Guntars Gūte sarunājas ar politologu Jāni Ikstenu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas