Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Tūkstošiem dziesmusvētku biļešu rezervējusi Kultūras ministrija

Vairāk nekā pusi no 21 000 sēdvietu uz Dziesmu svētku atklāšanas koncertu rezervējusi Kultūras ministrija

Vairāk nekā puse vietu uz svētdien paredzēto Dziesmu un deju svētku atklāšanas pasākumu Dziedot dzimu, dziedot augu Mežaparka Lielajā estrādē ir rezervējusi Kultūras ministrija (KM), savukārt uz noslēguma koncertu KM ir rezervējusi aptuveni ceturto daļu no visām sēdvietām jeb 5000. Biļetes domātas gan kolektīvu vadītājiem, gan Saeimas, Valsts prezidenta kancelejai, kā arī citiem viesiem. Atklāšanas koncerta lielo rezervēto biļešu īpatsvaru svētku rīkotāji skaidro ar iecerēto īpašo scenāriju.

Diena jau rakstījusi, ka uz atklāšanas un noslēguma koncerta biļetēm pieprasījums ievērojami pārsniedza piedāvājumu, biļetes tika izķertas, savukārt tagad tās vien iegūstamas tikai no privātiem starpniekiem. Sludinājumu portālos biļetes uz lielkoncertiem, kuru dārgākā oficiālā cena bija 25 latu, tagad maksā pat 150 latu. Tiesa, izrādās, ka liela daļa biļešu pārdošanā nemaz nenonāca.

Kā Dienai stāsta Autortiesību un komunicēšanās konsultāciju aģentūras/Latvijas Autortiesību aģentūras (AKKA/LAA) pārstāve Inese Paklone, Dziesmu un svētku birojs līdz pēdējam brīdim neatklāja, ka Biļešu paradīzē tirgotās biļetes nav vienīgās un ka ir arī ministrijas rezervētās vietas. Kopējie dati aģentūrai vajadzīgi, lai izskaitļotu, kāda autoratlīdzība pienākas koncertos atskaņoto kompozīciju autoriem — tās atkarīgas no skatītāju skaita.

"Vēlāk presē pavīdēja informācija vēl par kādiem ielūgumiem uz koncertiem, tādēļ pieprasījām no KM informāciju par tiem," stāsta I.Paklone. Pagājušās nedēļas nogalē aģentūra saņēmusi KM Dziesmu svētku projekta koordinatores Līgas Ribickas sūtītu e–pastu, no kura secināts, ka KM sev rezervējusi 11828 vietas svētku atklāšanas koncertam, 5039 tūkstošus — noslēguma koncertam. Mežaparka estrādē kopumā ir 21 960 sēdvietu.

Sīkākā atšifrējumā redzams, ka lielākais biļešu īpatsvars uz atklāšanas koncertu — 6000 biļešu — domāts jaukto koru dalībniekiem. Dziesmu svētku biroja preses sekretāre Aiva Rozenberga atklāja, ka papildu aptuveni 10 tūkstošiem koristu, kas dziedās uz Mežaparka estrādē, vēl 6000 atradīsies sēdvietās. "Skatītāju vietās sēdošie koristi arī būs koncerta dalībnieki. Viņi dziedās no savām sēdvietām," stāsta A.?Rozenberga. Tas izdomāts, lai labāk atklātu koncerta ideju — dziesmā vienot visas paaudzes. "Ja svētku rīkotāji atteiktos no šīs idejas, tas nozīmētu atteikt dalību svētku atklāšanas ceremonijā lielai daļai koristu, kas piecus gadus pamatīgi gatavojušies svētkiem," uzsver A.Rozenberga.

Noslēguma koncertā šāda scenārija nebūs, tāpēc uz to rezervēto biļešu ir ievērojami mazāk — vai to gadījumā nav pārlieku daudz, plašāk KM preses sekretāre Kristīne Zvirbule nekomentēja.


Kam rezervētas


Kopskaitā KM uz atklāšanas koncertu rezervējusi 11828 biļetes

6000 — jaukto koru dalībniekiem

2620 — kolektīvu vadītājiem

3208 — Saeimas un Valsts prezidenta kancelejas pārstāvjiem, Dziesmu svētku rīkotājiem un citiem

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas