Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Ušakovs sociālajos tīklos bloķē sev netīkamus lietotājus

Lai gan kā privātpersona N.Ušakovs var bloķēt, ko vien viņš vēlas, šeit jāņem vērā apstāklis, ka N.Ušakova Twitter konts ir norādīts kā saziņas līdzeklis RD mājas lapā, Dienai.lv sacīja politoloģe Iveta Kažoka. Tas rada problēmu, jo, kā norāda I.Kažoka, iedzīvotāji ir aicināti šādā veidā sazināties ar Rīgas mēru, taču konkrētajā bloķēšanas gadījumā nav skaidrs, pēc kādiem kritērijiem dažiem Rīgas iedzīvotājiem šāda iespēja tiek liegta.
"Man ir brīva izvēle nekomunicēt ar tiem cilvēkiem, ar kuriem es negribu to darīt," portālam Diena.lv sacīja Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC), šādi komentējot lēmumu liegt atsevišķiem Twitter lietotājiem sekot savam kontam.

Lai gan Rīgas domes (RD) oficiālās mājas lapas sadaļā "Rīgas pilsētas priekšsēdētājs" norādītas saites uz N.Ušakova Facebook un Twitter kontiem, vairākiem šo tīklu lietotājiem nav iespējams komunicēt ar Rīgas mēru. Ēriks Daliba savā blogā portālā Politika.lv raksta, ka sociālajā vietnē Twitter ik pa laikam pieminējis arī RD un tās priekšsēdētāju, norādot uz dažādām neizdarībām un uzdodot arī kādus jautājumus.

"Kādā brīdī atskārtu, ka vairs nemaz nesekoju Ušakovam, savukārt mēģinot atsākt sekot, saņēmu paziņojumu, ka esmu bloķēts," atzīst E.Daliba. Blogeris par šādu mēra komunikācijas politiku ir neizpratnē, jo, pirmkārt, informācija par iespēju sekot mēra kontam atrodama pašvaldības mājas lapā. Otrkārt, N.Ušakovs ir Latvijas galvaspilsētas mērs, publiska persona, kurai jābūt gandarītai, ka iedzīvotāji izrāda interesi par viņu kā par personību un viņa pakļautībā esošo iestādi. 

"Šis ir mans privāts konts. Bet es to ļoti aktīvi izmantoju komunikācijai ar rīdziniekiem, atbildot uz simtiem jautājumu un lūgumu, daudzos gadījumos sniedzot konkrētu palīdzību," portālam Diena.lv uzsvēra N.Ušakovs. Tai pat laikā N.Ušakovs teic, ka viņam ir brīva izvēle nekomunicēt ar tiem cilvēkiem, ar kuriem viņš nevēlas to darīt. 

"Rupjus, aizskarošus, nacionālu naidu kurinošus un vienkarši "huļi bļoda netīra" līmeņa lietotājus es nevēlos redzēt savā timeline. Es arī atturos komunicēt ar lietotājiem, kuri slēpj savu identitāti," skaidroja Rīgas mērs.

"Nilam Ušakovam būtu tomēr jāizstāsta, ko viņš dara tviterī. Ja viņš uzdod to par daļu no savas oficiālās sazināšanās ar iedzīvotājiem, tad atbilstoši arī būtu jāuzvedās. Ja tā ir komunikācija privātā kapacitātē, tad nevajag norādīt iestādes mājas lapā, ka šādi iespējams sazināties ar Rīgas mēru. Nilam Ušakovam būtu jāsaprot, kā viņš savu kontu pozicionē," pauž politoloģe.

Savukārt Rīgas Stradiņa universitātes Komunikācijas studiju katedras vadītāja Anda Rožukalne uzskata, ka N.Ušakovs acīmredzot vēlas tikai atbalstošu, neitrālu vai informatīvu komunikāciju, taču Twitter vide ir pārāk daudzveidīga. Tas, ka cilvēki, kuri atļaujas uzdot nepatīkamus jautājumus, tiek bloķēti, acīmredzot ir daļa no mēra komunikācijas politikas, pieļauj mediju eksperte.

"Mums jau nevienam nepatīk saņemt aizvainojošas vai dzēlīgas piezīmes, bet ja nu domes priekšsēdētājs vēlas būt ļoti moderns, pieejams un aktuāls, tad diemžēl šādi viņš izskatās ļoti nemoderns un atpalicis," situāciju vērtē A.Rožukalne.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai karsējamā tabaka izspiedīs cigaretes?

Tabakas lietošanai ir tūkstošiem gadu sena vēsture. Neskatoties uz to, ka smēķēšanas kaitīgā ietekme ir vispārzināma, daudzi joprojām turpina smēķēt – pasaulē ir vairāk nekā miljards dažādu tabak...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas