Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Valsts un pašvaldību iestāžu darbinieku algas varētu kļūt publiski pieejamas

Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku algas varētu būt turpmāk publiski pieejamas, ja Saeima pieņems šodien Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijā atbalstu guvušo deputāta Jāņa Lagzdiņa (TP) priekšlikumu.

Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija, izskatot 2.lasījumā grozījumus nesen pieņemtajā valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likumā, ceturtdien atbalstīja Jāņa Lagzdiņa (TP) priekšlikumu, ka minēto amatpersonu un darbinieku algas būs publiski pieejamas. Tas nozīmē, ka konkrētā iestādē strādājošo algas būs jāpublisko, piemēram, pēc žurnālistu pieprasījuma. Taču tās nebūs aplūkojamas kādā interneta mājas lapā, kā tagad VID mājas lapā ir iespējams uzzināt, cik pelna amatpersonas.

J.Lagzdiņš bija ierosinājis šādi padarīt publiski pieejamas arī valsts un pašvaldību kapitālsabiedrībās strādājošo atlīdzības, bet komisijas deputāti nolēma šo jautājumu atlikt, lūdzot juristus noteikt kritērijus, uz kurām kapitālsabiedrībām varētu attiecināt šo normu. Iebildumi izskanēja pret Latvenergo un Lattelecom darbinieku algu publiskošanu, jo tādejādi konkurenti varētu pārvilināt vērtīgos speciālistus.

Māris Kučinskis (TP) to raksturoja līdzībās, ka tas būtu tāpat kā aizliegt vakarā aizvilkt logiem aizkarus un ļaut visiem skatīties, kas notiek dzīvoklī. «Ja Latvenergo un Lattelecom logus attaisīsim, tad kļūsim unikāli no personāla menedžmenta viedokļa,» teica M.Kučinskis. J.Lagzdiņš atzina, ka šīs problēmas viņš apzinājies, bet ierosinājumi esot kā pēdējais salmiņš, lai piespiestu iestādes ieviest kārtību algu sistēmā.

Komisija atbalstīja arī Satiksmes ministrijas ierosinājumu noteikt, ka Civilās aviācijas aģentūras amatpersonu un darbinieku mēnešalgas apmēru nosaka valdība. Medijos jau bija ziņots, ka civilajā aviācijā ir nepieciešami augstas klases aviācijas inspektori, kuru profesionālā kvalifikācija atbilst starptautiskajām prasībām, un par zemu atalgojumu, uz kādu var pretendēt valsts aģentūrās strādājošie, šādus speciālistus nevar nodrošināt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jauniešiem svarīga ir droša un uzticama vide

Par jauniešu paškaitējuma iemesliem un to, kā novērst cēloņus, kuri jauniešus stimulē nodarīt sev pāri, Guntars Gūte sarunājas ar bērnu un jauniešu psihoterapeitu Nilu Saksu Konstantinovu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas