Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

VARAM pieprasa Ķekavas domei atcelt lēmumu par veiktajām izmaiņām komitejās

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) ir izvērtējusi Ķekavas novada domes veiktās darbības, veidojot komiteju sastāvus, un konstatējusi būtiskus likuma pārkāpumus. VARAM ir nosūtījusi vēstuli pašvaldībai, lai tā nekavējoties atceļ domes lēmumu Nr.4, ar kuru tiek veiktas izmaiņas komitejās, neievērojot likumā noteiktās prasības.

VARAM ir izvērtēts Ķekavas novada domes deputātu iesniegums, kurā norādīta informācija par pašvaldības ārkārtas sēdes lēmumu Nr.4, ar kuru tiek grozīts patstāvīgo komiteju sastāvs bez attiecīgo deputātu iesnieguma. Jānorāda, ka mainīt komitejas sastāvu, izslēdzot noteiktu deputātu no komitejas, dome ir tiesīga gadījumā, ja tiek saņemts atbilstošs iesniegums no attiecīgā deputāta. Minētā lēmuma gadījumā komiteju sastāvs ir mainīts patvaļīgi, un noteikti deputāti ir izslēgti, neskatoties uz to, ka iesniegumi par izslēgšanu no komitejas nav saņemti un deputāti par to iepriekš pat nav bijuši informēti.

"Pašvaldības vadītājam būtu jāatceras, ka feodālais periods jau sen ir beidzies, un likuma prasības ir attiecināmas uz visiem vienādi - bez izņēmumiem. Ja Ķekavas novada deputāti nespēs nodrošināt normatīvo aktu ievērošanu, tad dome par rupjiem demokrātijas principu pārkāpumiem bez šaubu ēnas var tikt atlaista," norāda VARAM parlamentārais sekretārs Jānis Eglīts.

Izmaiņas Ķekavas novada domes komiteju sastāvos pieņemtas, neievērojot likuma Par pašvaldībām 55. pantā noteikto regulējumu. VARAM uzsver, ka atkāpes no normatīvajos aktos noteiktā regulējuma nav pieļaujamas, līdz ar to Ķekavas novada domei nepieciešams nekavējoties novērst konstatētos pārkāpumus un informēt par to VARAM.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas