Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

VID kārtējās problēmas ar datubāzi, traucēta iestādes darbība

Ir radušās tehniskas problēmas ar Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu informācijas sistēmas (NIS) datubāzi. Iestādē šobrīd nav iespējams saņemt dažādas izziņas, pievienotās vērtības nododkļa maksātāja reģistrācijas apliecības, reģistrēt kases aparātus vai veikt izmaiņas reģistrācijas datos. Pagaidām nav zināms, cik ilgi problēmas turpināsies, taču tehniķi strādā pie radušos problēmu novēršanas, Diena.

lv informēja VID komunikācijas daļā."Šobrīd VID informātikas speciālisti strādā pie problēmas cēloņu noskaidrošanas iesaistot arī datu bāzu programmatūras ražotāju ekspertus. Problēma tiks novērsta iespējami īsākā laikā, bet precīzi to prognozēt nav iespējams," informēja iestādes pārstāvji. Šobrīd nodokļu maksātājs, ierodoties Klientu apkalpošanas centrā, joprojām var saņemt konsultācijas nodokļu jautājumos, apstiprinātas dokumentu kopijas, iesniegt pārskatus kā arī pieteikumus par izziņu sagatavošanu un dažāda veida iesniegumus. Nepieciešamības gadījumā VID var sagatavot vēstuli, ar kuru apstiprina, ka dienests šobrīd nevar izsniegt pieprasītās izziņas tehnisku iemeslu dēļ.Problēmas esot radušās ar datu bāzi NIS, kas nozīmē, ka nav redzama informācija par nodokļu maksātājiem, līdz ar to VID nevar izsniegt dokumentus, kuru sagatavošanai nepieciešama šāda informācija.VID pārstāvji arī norādīja, ka no klientu apkalpošanas viedokļa problēmas radušās tikai trešdien, taču tās parādījušās otrdien.Šī nav pirmā reize, kad VID vārds izskan saistībā ar nekvalitatīvu programmatūru. Šī gada februārī Latvijas Universitātes Matemātikas un informātikas institūta Mākslīgā intelekta laboratorijas līdzstrādnieks Ilmārs Poikāns ar segvārdu Neo, izmantojot “drošības caurumu”, piekļuva VID datubāzēs saglabātajiem datiem par valsts amatpersonu atalgojumu un nopludināja tos internetā.

Iestāde ir pārliecināta, ka šoreiz tas nav bijis kiberuzbrukums. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Progresīvos premjere izmanto kā zibensnovedējus

Par to, cik iemeslu demisijai jau ir sakrājis aizsardzības ministrs Andris Sprūds, kāda aprēķina pēc premjere neprasa Progresīvo deleģēto ministru nomaiņu un cik ilgi izturēs Apvienotais saraksts, ar...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas