Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

VID neatklāj, vai pārbaudīs Kampara valsts amatpersonas deklarāciju

Valsts ieņēmumu dienests (VID) ir saņēmis iesniegumu ar aicinājumu sākt ekonomikas ministra Arta Kampara (V) valsts amatpersonas deklarācijas pārbaudi, taču neatklāj, vai pārbaude tiks uzsākta.

VID Sabiedrisko attiecību daļā informēja, ka VID "savas kompetences ietvaros izvērtēs saņemto iesniegumu, kā arī atbildēs tā iesniedzējam normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā".

Vaicāts, vai valsts amatpersonām, tostarp A.Kamparam, valsts amatpersonas deklarācijā jānorāda arī saņemtie avansi, iekļaujot tos ienākumu sadaļā, un vai to norādīšana tikai deklarācijas darījumu sadaļā uzskatāma par pārkāpumu, VID atzina, ka "valsts amatpersonas deklarācijā ir jānorāda informācija par pārskata periodā gūtajiem visu veidu ienākumiem".

VID norādīja, ka konkrēti par A.Kamparu VID sniegt informāciju trešajām personām liedz likuma "Par nodokļiem un nodevām" 22.pants, kas aizliedz izpaust par nodokļu maksātāju bez viņa piekrišanas jebkādu informāciju, kas VID ierēdnim vai darbiniekam kļuvusi zināma, pildot dienesta jeb darba pienākumus.

Jau ziņots, ka portāls pietiek.com VID un KNAB nosūtījis iesniegumus saistībā ar datiem, kas minēti ekonomikas ministra A.Kampara valsts amatpersonu deklarācijā.

Saistībā ar A.Kamparu iesniegumos norādīts uz viņa amatpersonas deklarācijā minētajiem datiem, no kuriem izriet, ka ministram 2010.gadā bijuši vismaz 20 000 latu lieli nelegāli ienākumi vai arī A.Kampars deklarācijā, kas atrodama VID Publiskajā datubāzē, sniedzis maldinošu informāciju.

Portāls arī vēsta, ka ekonomiskās krīzes kulminācijā, 2009.gadā, A.Kamparam piederošais uzņēmums Ronis, ciešot smagus zaudējumus, spējis no nezināmas personas saņemt 22 000 eiro jeb 15 500 latu bezprocentu kredītu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai karsējamā tabaka izspiedīs cigaretes?

Tabakas lietošanai ir tūkstošiem gadu sena vēsture. Neskatoties uz to, ka smēķēšanas kaitīgā ietekme ir vispārzināma, daudzi joprojām turpina smēķēt – pasaulē ir vairāk nekā miljards dažādu tabak...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas