Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 8. jūlijs
Adele, Antra, Ada

Vienotība nav īsti apmierināta ar divām paralēlām ekspertu darba grupām

Apvienība "Vienotība" ir apmulsusi par divu paralēlu ekspertu darba grupu izveidošanu, šodien pēc trīspusējās Zatlera reformu partijas (ZRP), "Vienotības" un apvienības "Saskaņas centrs" (SC) tikšanās žurnālistiem atzina "Vienotības" līdere Solvita Āboltiņa.

"Šobrīd esam neizpratnē, vai būs divas valdības deklarācijas vai viena," teica Āboltiņa, piebilstot, ka vēl no "Vienotības" valdes esot jādabū mandāts darbībai divās ekspertu grupās.

Kā ziņots, ZRP un "Vienotības" ekspertu darba grupās pie dažādu sfēru jautājumu risināšanas piedalīsies gan SC, gan nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) pārstāvji. Būs divas paralēlas grupas: ZRP, "Vienotība" un SC, kā arī ZRP, "Vienotība" un VL-TB/LNNK.

Atbildot uz jautājumu, vai šādu divu grupu izveidošana neradīs haosu, ZRP līderis Valdis Zatlers norādīja, ka tas esot atkarīgs no grupu dalībniekiem. "Kā var bez izdiskutēšanas saprast, ar kuru partiju viedokļi visvairāk saskan un kā mēs vislabāk varam realizēt savu programmu," teica Zatlers. "Eksperti nepieciešami, lai izlīdzinātu viedokļus un meklētu saskarsmes punktus tur, kur vadošie politiķi nevar vienoties," viņš pamatoja.

Eksprezidents norādīja, ka joprojām redzot divas iespējamas koalīcijas no trim partneriem.

SC līderis Nils Ušakovs pastāstīja, ka šodien runāts gan par viedokļiem, kas sakrīt, gan par viedokļiem, kas nesakrīt un par ko jāturpina diskutēt. Diskusijas noteikti būtu nepieciešamas par nodokļu iespējamo samazināšanu vai nesamazināšanu, kā arī par pensiju indeksēšanas iespējamajiem termiņiem.

Par ekspertu deleģēšanu darba grupām lems gan SC, gan "Vienotības" valdes. No ZRP puses tiks deleģēti Edmunds Sprūdžs, Sandra Sondore-Kukule un Roberts Ķīlis.

Ekspertu darba grupas pētītu abu politisko spēku sadarbības iespējas dažādos jautājumu blokos: ekonomikas un finanšu; tiesiskuma, politiskās reformas un drošības; sociālajā, izglītības un kultūras.

Kā ziņots, vakar par kopīgu darba grupu veidošanu vienojās ZRP un "Vienotības" pārstāvji. Kaut arī vēl vakar no rīta tika paziņots, ka tajās pagaidām darbosies tikai šo abu partiju pārstāvji, pēcpusdienā ZRP tikās ar SC un paziņoja, ka darbā piedalīsies arī SC. Šorīt pēc trīspusējās tikšanās tika pavēstīts, ka arī VL-TB/LNNK tiek aicināti deleģēt savus pārstāvjus.

Patlaban kā reālākā iespējamā tiek minēta triju partiju koalīcija, kuras pamatā būtu ZRP un "Vienotība". Trešais partneris varētu būt SC vai nacionālā apvienība.

Kā ziņots, SC parlamenta ārkārtas vēlēšanās ieguva visvairāk jeb 31 mandātu. ZRP ieguvusi 22 mandātus, "Vienotība" - 20 mandātus, VL-TB/LNNK - 14 mandātus, bet ZZS - 13 mandātus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas