Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Vienotība uzstāj noteikt KNAB vadītājam obligātu juridisko izglītību

Politisko partiju apvienības Vienotība Saeimas frakcijas deputāti iesnieguši grozījumus Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) likumā, paredzot noteikt juridisko izglītību kā obligātu prasību KNAB vadītāja amata pretendentiem, portālu Diena.lv informēja Vienotības pārstāve Laila Timrota.

"Juridiskajai izglītībai KNAB biroja vadītājam jābūt obligātai prasībai, ņemot vērā biroja darba specifiku un plašo KNAB vadītāja pārraudzībā esošo jautājumu un kompetenču loku. Tāpat būtiska ir nepolitiska kandidātu vērtēšanas procedūra, kas nodrošinātu profesionāli atbilstošākā kandidāta izraudzīšanos," norādīja Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētājs Ainars Latkovskis.

A.Latkovska priekšlikumu KNAB vadītāja izraudzīšanos uzticēt profesionāļiem Saeima piektdien atbalstījusi 2.lasījumā, paredzot, ka KNAB priekšnieka amata pretendentus vērtēs Ministru kabineta veidota nepolitiska komisija, ko vadīs Valsts kancelejas direktors un kuras sastāvā būs ģenerālprokurors, Augstākās tiesas priekšsēdētājs, Satversmes aizsardzības biroja vadītājs un Drošības policijas priekšnieks vai arī šo amatpersonu deleģēti pārstāvji.

Jau ziņots, ka ceturtdien Saeima otrajā lasījumā atbalstīja grozījumus KNAB likumā, kas paredz vairs neprasīt KNAB vadītāja amata kandidātiem obligātu juridisko izglītību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas