Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Vienotībai martā augstāks reitings nekā Saskaņas centram

Atņemot līderpozīcijas apvienībai Saskaņas centrs, martā _Latvijas faktu _aptaujas priekšgalā izvirzījusies jaunizveidotā politisko partiju apvienība Vienotība.

Saskaņas centrs ir otrajā, bet Zaļo un zemnieku savienība – trešajā vietā. Pārējās partijas nepārsniegtu 5% barjeru, ja vēlēšanas notiktu rīt.

Reitingu uzlabojušas salīdzinoši radikālās organizācijas - PCTVL un Visu Latvijai, ko Latvijas Faktu direktors Aivars Freimanis skaidro ar 16.marta faktoru.

Savukārt Tautas partijai iziešana no valdības vismaz pagaidām nav nākusi par labu. A.Freimanis uzskata, ka Tautas partijas rīcība vēl nav guvusi novērtējumu sabiedriskajā domā, tāpēc tās sekas būs jūtamas nākamajā mēnesī.

Salīdzinoši ir pieaudzis to respondentu skaits, kas nav izlēmuši, par ko balsot vai nepiedalītos vēlēšanās. A.Freimanis norādīja, ka ekonomiskā un politiskā situācija valstī vairo iedzīvotāju skepsi, un situācija atgādina 1995.gadu pirms 6. Saeimas vēlēšanām, kad  sabiedrības noskaņojumu ietekmēja Bankas Baltija krīze.

Saskaņā ar jaunāko aptauju martā par Vienotību balsotu 17,6%, par Saskaņas centru - 16,7%, par ZZS - 7,6%, bet par pārējām partijām mazāk nekā 5% vēlētāju. Tautas partijas reitings saskaņā ar Latvijas faktu aptauju martā  bija 2,7%.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

PARTIJU REITINGI

Latvijas Faktu aptaujas rezultāti 

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas