Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

VL-TB/LNNK ģenerālsekretārs: Pie šādas koalīcijas nonācām dažādo sarkano līniju, nevis mūsu iegribas dēļ

Pie pašlaik valdošajā koalīcijā esošās partiju kombinācijas nenonācām mūsu iegribas vai piedāvātā modeļa dēļ, bet gan dažādu sarkano līniju dēļ, intervijā sacīja nacionālās apvienības Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK (VL-TB/LNNK) ģenerālsekretārs Aigars Lūsis.

Taujāts, vai cita partiju kombinācija koalīcijā būtu veiksmīgāka, Lūsis teica, ka šādas pieredzes nav, līdz ar to tā būtu tikai "minēšana". "Mums ir tāda sajūta, ka mēs varētu strādāt ar jebkuru konservatīvu un skaidri pozicionētu politisko spēku. Ideoloģiskā ziņā skaidrs, ka Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) mums ir tuvāk. Tomēr viena lieta ir teoretizēt ideoloģiju un cita - strādāt kopā. Mums nav tāda nākotnes valdības modeļa pēc personālijām, bet gan ir noteiktas prioritātes, kas būtu jādara," komentēja Lūsis.

Vienlaikus viņš norādīja, ka arī "Vienotība" nacionālajai apvienībai ir ideoloģiski radniecīga, tomēr tā savā izpausmē ir tik dažāda - "tur ir gan konservatīvie, gan galīgi liberāli". ZZS tomēr ir pozicionējusies daudz precīzāk, piebilda Lūsis.

Atbildot uz jautājumu par iespējamām pārmaiņām koalīcijā pēc pašvaldību vēlēšanām, Lūsis sacīja: "Runas par pārmaiņām, manuprāt, skan no koalīcijas izveidošanas otrās dienas. Svarīgākais būtu atbildēt uz jautājumu, kas pašlaik ir jāizdara."

VL-TB/LNNK ģenerālsekretārs uzsvēra, ka nepieciešama valdības attieksmes un rīcības maiņa pret demogrāfiju un vietējiem uzņēmējiem. Vai tas notiks, varēšot redzēt nākamā gada budžeta sagatavošanas laikā, un, ja šāda virziena nebūs, nacionālā apvienība izteiks savas pretenzijas, skaidro Lūsis, norādot, ka nepieciešams atjaunot Bērnu un ģimenes lietu ministriju, bet Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija varētu būt apvienojama ar Ekonomikas ministriju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas