Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Piektdiena, 25. oktobris
Beāte, Beatrise

Zatlers – no „zoodārza prezidenta” par tautas varoni

Pirms četriem gadiem Valdis Zatlers tika lamāts kā "zoodārza prezidents", viņam pārmeta neatļautu maksājumu pieņemšanu, kā arī rūpīgi sekoja vai katram solim Valsts prezidenta amatā un pūliņiem iemantot sabiedrības uzticību.

Pēc pagājušās sestdienas viņš kļuva par tautas varoni. "Zatlers ir parādījis, ka viņam ir mugurkauls. Viņš rīkojās kā valstsvīrs un visas tautas prezidents," Zatleru slavē Jānis Birks, kurš pirms četriem gadiem bija viens no viņa virzītājiem uz prezidenta amatu.

Ne visi no agrākajiem atbalstītājiem tagad viņu slavē, piemēram, ekspremjers Aigars Kalvītis pārmet savtīgumu: "Domāju, ka viņš cīnījās par savu amatu, par savu izdzīvošanu. Kad nonāc lielās politikas prožektoru gaismā, ir vēlēšanās tur palikt."

Nostājoties pret Saeimas vairākumu, Zatlers zaudēja prezidenta amatu, taču šis solis var kalpot par tramplīnu jaunam pavērsienam viņa karjerā. Vai Zatlers kals dzelzi, kamēr tā karsta, un to izmantos, veidodams jaunu politisku spēku? Izskan brīdinājumi - sabiedrības eiforija var noplakt! Varbūt tomēr prezidents nolems izmantot likumā garantētās tiesības uz prezidenta pensiju? Varbūt Zatlers atkal ķersies pie skalpeļa un atgriezīsies profesijā, kurā bija cienīts un godāts? Rakstu lasi SestDienā!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas