Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Trešdiena, 8. maijs
Staņislava, Staņislavs, Stefānija

Zīle: TB/LNNK nevēlas kļūt pārāk radikāla

Jautājums par Nacionālās apvienības veidojošo partiju "Visu Latvijai!" (VL) un "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK (TB/LNNK) apvienošanos vienā partijā ir jāskata abu šo politisko spēku kongresos decembrī, norāda "tēvzemiešu" līderis Roberts Zīle. Viņš atzīst, ka, viņaprāt, tas tomēr būtu pāragri."Tos jautājumus ir jāskata partiju kongresos," Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumā "100.

pants" uzsvēra Zīle, atgādinot, ka TB/LNNK kongress plānots 11., bet VL kongress - 12.decembrī.Vienlaikus gan "tēvzemiešu" līderis uzsvēra - viņaprāt, šis jautājums ir pāragrs, jo, piemēram, TB/LNNK nevēlas kļūt pārāk radikāla."Šis jautājums manā skatījumā ir pāragrs, ne dēļ šo jautājumu [iekšējo nesaskaņu] risināšanas, bet politikas uzstādījumiem.. Mēs negribam kļūt tādi, kurus varētu saukt par pārāk radikāliem," norādīja Zīle, atzīstot - tas, ka Nacionālā apvienība tika atstāta ārpus koalīcijas šajā situācijā, kad arī valdības veidotāja Valda Dombrovska ("Vienotība") "griba bija nepārprotama", vērtējams negatīvi."Es gribētu teikt to, ka šai apvienībai manā skatījumā jābūt nacionāli konservatīvai apvienībai turpinot nacionāli konservatīvās tradīcijas," vēl piebilda Zīle, izvairoties no tiešas atbildes par to, vai VL nostāju vērtē kā pārāk radikālu.Vienlaikus viņš gan piekrita, ka partijas, iespējams, nebūtu tikušas Saeimā, ja būtu startējušas atsevišķi, tomēr tas, viņaprāt, nebūtu izdevies arī citām partijām, varbūt vienīgi izņemot premjera pārstāvēto "Jauno laiku".Viņaprāt, arī kopumā apvienību modelis ir neveiksmīgs, jo, lai arī palīdz iekļūt Saeimā, tomēr patlaban nozīmē 13 juridisku personu pārstāvjus parlamentā. Turklāt bieži vien cilvēki nav apvienojušies pēc saviem politiskajiem uzskatiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pūpols ieņems Melbārdes vietu EP

No Nacionālās apvienības (NA) saraksta Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās startējošais Ansis Pūpols stāsies Daces Melbārdes (JV) vietā Eiropas Parlamentā (EP), viņai noliekot mandātu priekšlaicīgi.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas