Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna
Rīgas domē negribot, lai Rīgas satiksmes padomē tiktu pārmesta savējo iecelšana

Rīgas satiksmē mainās valdes, bet padomes joprojām nav

Par amata atstāšanu nule paziņojis pašvaldības uzņēmuma Rīgas satiksme pagaidu valdes priekšsēdētājs Anrijs Matīss. Teorētiski viņam šis amats būtu bijis jāieņem, līdz vēl neizveidotā Rīgas satiksmes padome lemtu par jaunu pastāvīgo valdi. Konkurss uz uzņēmuma padomes locekļu amatiem joprojām nav izsludināts, tikmēr Matīsa vietā ieceļot Ernestu Saulīti no Rīgas domes Īpašumu departamenta, par kura apstiprināšanu Rīgas satiksmes valdē paziņots tikai aizvadītajā nedēļā.

Rīgas domes priekšsēdētāja Nila Ušakova (Saskaņa) preses pārstāve Laila Ivāna Dienai janvāra vidū apgalvoja, ka apmēram divu nedēļu laikā plānots sagatavot konkursa nolikumu un atlases kritērijus uz Rīgas satiksmes padomes locekļu amatiem. Tika nolemts, ka konkursa nolikumu un atlases kritērijus apstiprinās speciāli izveidota komisija, kurā ietilpst Rīgas domes Juridiskās pārvaldes, Komercdarbības nodrošinājuma pārvaldes, Personāla nodaļas un Satiksmes departamenta pārstāvji. Kritēriju izstrādei un kandidātu izvēlei iecerēts piesaistīt personāla atlases kompāniju ar starptautisku pieredzi.

Arī Matīss toreiz uzsvēra, ka pilnībā atbalsta uzņēmuma padomes izveidi, bet uzsvēra, ka negrasās atlikt kādu svarīgu lēmumu pieņemšanu tikai tādēļ, ka ir pagaidu vadītājs.

Tomēr februāra vidū konkurss vēl nebija izsludināts.

Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja pienākumu izpildītājs Uģis Vidauskis Dienai toreiz stāstīja, ka nedēļas laikā komisija darbu plāno pabeigt, lai sniegtu savus ieteikumus Rīgas satiksmes kapitāla daļu turētājam par konkursa izsludināšanu. Vidauskis arī apgalvoja, ka nekāda aizkavēšanās ar konkursa izsludināšanu nav notikusi, un, pēc atsevišķu organizatorisku jautājumu atrisināšanas (personāla atlases kompānijas piesaiste u.c.), konkurss, visticamāk, tikšot izsludināts februāra laikā.

Tomēr konkurss uz padomes locekļu amatiem nav izsludināts joprojām, un Vidauskis atzīst, ka vēl nemaz nav atrasta arī personāla atlases kompānija. Viņš gan apgalvo, ka šonedēļ iepirkums personāla atlases kompānijas atrašanai tikšot izsludināts. "Konkurss uz Rīgas satiksmes padomes locekļu amatiem, visticamāk, tiks izsludināts šī mēneša laikā," saka Vidauskis. Komiteja uzticējusi Rīgas satiksmes padomes izveidi pabeigt līdz 1.jūnijam.

Jāatgādina, ka Matīss otrdien paziņoja amata Rīgas satiksmē atstāšanu atbalsta trūkuma dēļ. "Ceturtdien es ļoti rūpīgi pārdomāju šīs lietas un saņēmu dažādus solījumus no Ušakova par iespējamo sadarbību un līdzdarbību jautājumu risināšanā. Kopš ceturtdienas notikušas ļoti daudz dažādas lietas, kas liecina par pretējo. Pirmkārt, jau nevēlēšanās un negribēšana ziņojumā atklātos trūkumus novērst, tāpat arī spēlēšanās ar Rīgas mikroautobusu satiksmes līgumu un tarifu pārskatīšanu, kā arī visas pārējās lietas. Ja šis atbalsts nav, to es arī ceturtdien teicu, viens es šos mēslus izvest nevaru," LTV raidījumā Rīta Panorāma paziņoja Matīss.

Aģentūra LETA ziņo, ka līdz gada beigām padomes plānots izveidot arī pašvaldības uzņēmumos Rīgas namu pārvaldnieks (RNP) un Rīgas ūdens.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nevar nebalstīt

AirBaltic joprojām nepieciešama valsts "aizmugure".

Statistika nav tikai vienkārši cipari

Par Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) vietu valstī un vēlmi padarīt CSP par galveno datu centru, kas politikas plānotājiem palīdz pieņemt kvalitatīvus lēmumus, Guntars Gūte sarunājas ar ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas