Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Degvielas zagšanu "Rīgas Satiksmē" stimulējot prēmiju sistēma

Katrs trešais autovadītājs pašvaldības uzņēmumā_ Rīgas satiksme _zog degvielu. To darīt spiežot uzņēmuma prēmiju politika, raksta laikraksts Telegraf.

Reālie degvielas zagšanas apjomi ir daudz lielāki, nekā oficiālie dati, apgalvots laikrakstā. «Soļarku nolej katrs trešais autovadītājs, un visi to zina,» laikrakstam apgalvojis autovadītājs Aleksandrs Bondarčuks, kurš no pienākumiem atbrīvots aizdomās par degvielas zādzību.

Par degvielas ekonomiju prēmijas saņemot mehāniķi, kolonnas priekšnieks, un, iespējams, arī grāmatveži, stāstījis autovadītājs. Taču šoferiem, no kuriem vistiešāk atkarīgs degvielas patēriņš, prēmijas nemaksā. Tāpēc katrs trešais šoferis degvielu nolej, lai neatdotu ekonomijas prēmiju priekšniecībai. Viens autobuss mēnesī varot ieekonomēt līdz 400 litriem dīzeļdegvielas, bet autoparks kopumā mēnesī spēj ieekonomēt līdz 20 t degvielas.

Savukārt Rīgas satiksmes preses sekretārs Viktors Zaķis laikrakstam apgalvojis, ka prēmiju sistēma pastāvējusi līdz 2005. gadam, kad par degvielas ekonomiju piemaksas saņēma šoferi. Pēc uzņēmuma Rīgas satiksme izveidošanas šādu prēmiju vairs nav. Degvielas patēriņu uzskaita automātiski, un par degvielas nelikumīgu noliešanu šogad atbrīvoti trīs autovadītāji, bet sodīti vairāk nekā 20.

Top komentāri

KO TĀDU LOSI KLAUSĀS
K
kĀRTĒJAIS PĻURDUKS, KAS ATLAISTS NO DARBA, TAGAD TE KAUT KO MULD, PATS DIEZ VAI ĪSTI VIŅS SAPROT KO MULD?????
šoferis
š
Viens zaglis kaut ko muld un Jums visiem ir ko domāt un rakstīt. Ja 1% no darbiniekiem ir negodīgi tad to nevajag piemērot visiem 99% strādā godīgi un tās ekonomijas vienkārši nav un ja ir tad vēlāk sastrēgumos izzūd. Es zinu kas ir tad ja pēc neveiksmīgas maiņas iztrūkst 10 litru, bet tā nav zakšana. Un vispār tikai cilvēki, kas apzināti grib atriebt var teikt, ka RS tā vienkārši ir iespēja zagt degvielu. Ir diezgan komplicēta uzpildes un uzskaites sistēma. NU! NU!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas