Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Dome cer, ka zoodārzs spēs atrisināt ugunsgrēka problēmas bez papildu finansējuma

Rīgas dome (RD), kas ik gadu dotē Rīgas Zooloģisko dārzu, gaidīs paša zoodārza lēmumus saistībā ar nodegušo zebru māju, taču cer uz zoodārza iespēju atrisināt radušās problēmas bez papildu finansējuma.

: Ugunsgrēkā Rīgas Zoodārzā sadegušas zebras, strausi un dižantilope

RD pārstāve Laila Ivāna aģentūrai BNS pastāstīja, ka zoodārzam pēc piektdienas rītā notikušās nelaimes vispirms jātiek skaidrībā par precīziem postījuma apmēriem, lai zinātu, cik liela palīdzība no pašvaldības un valsts varētu būt vajadzīga. Līdz tam pašvaldība nekādus lēmumus nepieņems un iniciatīvu palīdzības sniegšanā arī neizrādīs.

Rīgas Zooloģiskais dārzs, kas ir pašvaldības uzņēmums, no RD ik gadu saņem dotāciju, 2011.gadā tā ir 669 263 lati. Tikpat lielu dotāciju Rīgas Zoodārzs no domes saņēma arī pērn, norādīja Ivāna.

Rīgas Zooloģiskā dārza pārstāve Laura Līdaka aģentūrai BNS pastāstīja, ka piektdienas rītā nelaimes vietu apmeklējis Rīgas izpilddirektors Juris Radzevičs, tāpat telefoniski ar zoodārzu sazinājies pašlaik ārpus Rīgas esošais vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Raimonds Vējonis (Zaļo un zemnieku savienība). Zoodārza vadība ar abām amatpersonām vienojusies, ka par postažas apmēriem un iespējamo nepieciešamo palīdzību saistībā ar zebru ēkas atjaunošanu vai jaunas celšanu zoodārzs tiks skaidrībā līdz nākamās nedēļas vidum.

Līdaka pašlaik nevarēja pateikt, vai ēka un dzīvnieki bijuši apdrošināti, tāpat pašlaik vēl nav apzināti aptuvenie ugunsnelaimes radītie zaudējumi.

Rīgas zoodārza pārstāve apliecināja, ka līdz ar ēkas atjaunošanas plāniem tiks risināts jautājums arī par to, lai zoodārzā iespējami drīz atkal būtu zebras.

Jau vēstīts, ka piektdien agri no rīta izcēlies ugunsgrēks Rīgas zoodārza zebru mājā, bojā gājuši vairāki dzīvnieki.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas