Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Drīzumā varēs sākt slēgt līgumus ar jauno Rīgas atkritumu apsaimniekotāju

Jaunizveidotā kopsabiedrība Rīgas vides pakalpojumi atkritumu apsaimniekošanu pilsētā sāks 15. septembrī, savukārt līgumus ar jauno Rīgas atkritumu apsaimniekotāju pakalpojuma saņēmēji varēs slēgt jau no 15. jūlija, aģentūrai LETA pastāstīja SIA Clean R valdes loceklis Guntars Levics. Viņš skaidroja, ka tiks nodrošināti vairāki kanāli, kā noslēgt līgumu par atkritumu apsaimniekošanu Rīgā, primāri aicinot to darīt elektroniski, taču būs iespējams līgumu noslēgt arī klātienē.

Pēc Levica sacītā, prognozējamais klientu skaits, kam vajadzēs noslēgt līgumu, varētu būt no 35 000 līdz 40 000, tostarp gan privātmāju īpašnieki, gan namu apsaimniekotāji.

Par atkritumu šķirošanas nepieciešamību paredzēta informatīva un izglītojoša kampaņa, kas sāksies no 15. jūlija un turpināsies visu projekta laiku, kas ir 20 gadi.

LETA jau ziņoja, ka pašvaldībai piederošais atkritumu poligona apsaimniekotājs Getliņi EKO ir noslēdzis 686,3 miljonu eiro vērtā Rīgas pilsētas sadzīves atkritumu apsaimniekošanas publiskās-privātās partnerības procedūru un par konkursa uzvarētāju atzinis SIA CREB Rīga, kuru nodibinājuši divi sadzīves atkritumu apsaimniekošanas pakalpojumu sniedzēji Clean R un Eco Baltia vide.

Atbilstoši publiskās-privātās partnerības procesam konkursa uzvarētājs nodrošinās Rīgas sadzīves atkritumu apsaimniekošanu un investīcijas turpmākos 20 gadus.

Jūnija sākumā Getliņi EKO un CREB Rīga Uzņēmumu reģistrā reģistrējušas kopsabiedrību Rīgas vides pakalpojumi, lai saskaņā ar publiskā iepirkuma rezultātiem Rīgā veiktu atkritumu apsaimniekošanas sistēmas modernizāciju un ieviestu atkritumu šķirošanas risinājumus.

Izveidotā kopsabiedrība publiskās-privātās partnerības ietvaros būs atbildīga par to, lai saskaņā ar visām iepirkuma prasībām Rīgā tiktu izveidota mūsdienīga, ērta un efektīva atkritumu apsaimniekošanas sistēma, sniedzot iespēju iedzīvotājiem šķirot atkritumus, un samazinot maksas nešķiroto atkritumu apjomu, kas tiek apglabāts poligonā.

Kopsabiedrības uzdevums būs ne tikai veikt sistēmas modernizāciju, bet arī nodrošināt iedzīvotāju informēšanu un izglītošanu par šķirošanas nepieciešamību un principiem.

Konkurences padome (KP) gan paziņojusi, ka Clean R un Eco Baltia vide jāziņo konkurences uzraugiem par apvienošanos jaunizveidotajā uzņēmumā CREB Rīga. KP rīcībā esošā informācija liecina, ka darījumi, kuru rezultātā CREB Rīga iegūst tiesības nodrošināt sadzīves atkritumu apsaimniekošanu Rīgā, ir uzskatāmi par paziņojamu apvienošanos.

"Apvienošanās ziņojuma iesniegšana KP gulstas uz apvienošanās dalībnieku pleciem. Ja darījuma īstenošanai nepieciešama konkurences iestādes atļauja, taču apvienošanās ziņojums netiek iesniegts, tā ir uzskatāma par nelikumīgu apvienošanos, un KP var lemt par naudas soda piemērošanu," brīdināja iestādē.

Top komentāri

interesanti
i
Ar šķēli?
Neslāvs
N
Rēcīgi ir tie uzraksti kiriļicā uz tvertnēm. Bet diez vai antropomorfie sibīrijas pērtiķi māk lasīt, bet tie kas ir iemācīti darīs visu otrādi par spīti "gansiem"l
noriebies
n
Nodirst to pretīgo šķēli !!!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas