Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Izbeidz tiesvedību strīdā par Ušakova lēmumu atlaist Reinbahu

Ar Augstākās tiesas (AT) lēmumu šonedēļ izbeigta tiesvedība saistībā ar Rīgas mēra Nila Ušakova (Saskaņa) lēmumu par Vitālija Reinbaha atlaišanu no Rīgas domes Satiksmes departamenta (RDSD) direktora amata.

AT Komunikācijas nodaļas vadītāja Rasma Zvejniece aģentūrai LETA skaidroja, AT rīcības sēdes lēmumu atteikts pieņemt Rīgas pašvaldības blakussūdzību tādēļ, ka nav tiesiska pamata minēto sūdzību pieņemt.

Pats Reinbahs, kuram šobrīd ir noteikta dīkstāve, medijiem izplatītajā paziņojumā apgalvo, ka Ušakovs pirms tiesvedību sākuma skaidri apzinājās, ka viņa rīkojumiem par Reinbaha atstādināšanu un atlaišanu no RDSD direktora amata trūkst juridiska pamatojuma.

"Neskatoties uz to, tika pieņemts lēmums izmantot Rīgas pilsētas administratīvos un finanšu resursus, lai uzsāktu vairākas tiesvedības un ieceltu RDSD direktora pienākumu izpildītāju, kuram vairāk nekā pusotra gada garumā tiek maksāts ievērojams atalgojums. Šeit jāizceļ, ka RDSD direktora prombūtnē amata pienākumus pilda kāds no departamenta pārvalžu vadītājiem, tomēr RD priekšsēdētājs pretēji amata aprakstā noteiktajai kārtībai direktora pienākumu izpildītāju iecēla no malas," stāsta Reinbahs.

Domes Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja pienākumu izpildītājs Uģis Vidauskis portālam Diena.lv uzsver, ka AT nostāja, protams, tiks ņemta vērā. Tomēr šobrīd vēl nevarot pateikt, kā tas izpaudīsies realitātē, un lēmums, visticamāk, tiks pieņemts tuvākajās dienās.

Jāatgādina, ka 2016. gada augustā Ušakovs toreizējam RDSD direktoram Reinbaham izteica neuzticību, bet pilnībā atlaist viņu nevarēja, jo pret to iebilda arodbiedrība. Rienbaham tika noteikta dīkstāve, tādējādi reālus pienākumus viņš amatā neveica, bet alga tika maksāta. Par RDSD direktora pienākumu izpildītāju iecēla Emīlu Jakrinu, tādējādi alga joprojām tiek maksāta diviem RDSD vadītājiem.

Top komentāri

Vj. Bogdanovs
V
Vai tad Reihenbahs tāpat kā Brandavs nav ušakova korišs?
Kārlis
K
Rīgas satiksmē 46 konsultanti par nekā nedarīšanu saņem atalgojumu - shēma. Bičkoviča dēls par nekā nedarīšanu saņem amatu un atalgojumu Attīstības departamentā - Saskaņas shēma, lai iegūtu neaizskaramību.
Tālis
T
Nesaprotu tiesu - bija jāpieņem blakus lēmusm par izdevumu piedzīņu no Ušakova!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas