Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis
Pagājušajā gadā militārajā pensijā no Krievijas Turlais saņēmis 8490 eiro

Jaunā Rīgas mēra vienīgie ienākumi – alga domē un pensija no Krievijas

Jaunievēlētais Rīgas mērs Dainis Turlais (GKR) pērn darbā Rīgas domē (RD) nopelnījis 34,2 tūkstošus eiro, kas ir par tūkstoš eiro vairāk nekā gadu iepriekš, liecina Valsts ieņēmumu dienesta (VID) mājaslapā publiskotā informācija.

Pagājušajā gadā militārajā pensijā no Krievijas viņš saņēmis arī 8490 eiro, kas ir par 10 eiro mazāk nekā 2017. gadā. Pensija un alga Rīgas domē 2018. gadā bija viņa vienīgie ienākumi.

Atbilstoši deklarācijai Turlajam pieder zeme un ēka Carnikavas novadā, un viņš ir 1000 eiro vērtu kapitāldaļu turētājs uzņēmumā Consulting D & D. Pagājušajā gadā Turlais par 28,4 tūkstošiem eiro iegādājies 2018. gada izlaiduma automašīnu Toyota CHR, kā arī veicis pārdevumu 9658 eiro apmērā. Ar "pārdevumu", iespējams, domāta automašīnas VW Tiguan pārdošana, kas vēl 2017. gadā bija uzrādīta Turlā deklarācijā.

Lai arī pērn iegādātā automašīna bijusi par vairākiem tūkstošiem eiro dārgāka, nekā 2018. gada deklarācijā norādītā "pārdevuma" apmērs, Turlā bezskaidras naudas uzkrājumi ir tikai palielinājušies. Proti, no 24 tūkstošiem eiro 2017. gadā līdz 30,4 tūkstošiem eiro 2018. gadā. Skaidras naudas uzkrājumus viņš nav uzrādījis ne pērn, ne gadu iepriekš. Tāpat viņam nav uzrādītās nekādas parādsaistības ne 2018. gadā, ne 2017. gadā.

Jau vēstīts, ka ceturtdien Turlais tika ievēlēts par jauno Rīgas domes mēru. Viņš šajā amatā stājies pēc Nila Ušakova (S), kurš pēc 10 gadiem Rīgas mēra krēslā dosies uz Eiropas Parlamentu.

Top komentāri

Kriksis
K
Krievijas pensija tik maza, ka jānodod savs godaprāts un nevar baudīt laimīgās vecumdienas.
urlais
u
Ak cik pieticīgi!Nu pēc dažiem gadiem būs miljonārs!Radiniekus saliks par konsultantiem un tā būda rūks!
Corpse
C
kĀ AR ĀRVALSTU FINSĒJUMU POLITIĶIEM?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai ticēt skaļiem virsrakstiem par slavenībām?

Ziņa par slavenības nāvi, aicinājums izlasīt rakstu par nepatikšanām, kas skārušas vienu vai otru sabiedrībā pazīstamu cilvēku, jau ilgstošu laiku ir neatņemama krāpniecisku kampaņu sastāvdaļa. Iemes...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas