Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Mobilā brigāde Rīgas patversmēs decembrī nogādājusi 59 cilvēkus

Decembrī Rīgas patversmes struktūrvienība – Mobilā brigāde 59 cilvēkus nogādājusi uz patversmi vai naktspatversmi, portālam Diena.lv pavēstīja Rīgas domes (RD) Labklājības departamenta Iedzīvotāju informēšanas nodaļas vadītāja  Lita Brice.

Lai sniegtu palīdzību bezpajumtniekiem nelabvēlīgos laika apstākļos, pašlaik Rīgas naktspatversmes darbojas no plkst.17.00 līdz 9.00, bet, ja nakts gaisa temperatūra  būs zemāka par -10 grādiem vai gaisa temperatūra būs zemāka par 0 un vēja ātrums lielāks par 10 metriem sekundē, naktspatversmes darbosies visu diennakti.

RD aicina iedzīvotājus būt atsaucīgiem un nepaiet vienaldzīgi garām cilvēkam, kurš nonācis bezpalīdzīgā stāvoklī,  jo palīdzība ir viena zvana attālumā – piezvanot pa ārkārtas situāciju tālruni 112 vai policijai pa tālruni 110, neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam 113, kā arī ziņot par bezpajumtnieku pulcēšanās vietām Rīgas patversmes Mobilai brigādei pa mobilo tālruni 27023550. 

Pašvaldība aicina līdzcilvēkus aukstajā laikā nelietot alkoholu un apreibinošas vielas, kā arī novērtēt zemās gaisa temperatūras ietekmi uz cilvēka fizisko stāvokli un ģērbties atbilstoši laika apstākļiem. Cilvēki, kas palikuši bez pajumtes, lūgti izmantot iespēju uzturēties bezmaksas naktsmītnēs. 

Rīgā darbojas septiņas patversmes/naktspatversmes, kurās 863 vietas līdzfinansē Rīgas dome. Līdz diviem mēnešiem gadā naktspatversmēs var uzturēties bez maksas. 

Plašāku informāciju par patversmēm iespējams saņemt RD Labklājības departamenta mājaslapā

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas