Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Neatkarīgo deputātu frakcija gatava atbalstīt RD opozīcijas virzītu mēra kandidātu

Rīgas domes Neatkarīgo deputātu frakcija (NDF) ir gatava atbalstīt opozīcijas virzītu mēra kandidātu, turklāt arī tad, ja viņu frakcijai netiks atvēlēti nekādi citi amati, trešdien žurnālistiem sacīja frakcijas vadītājs Valērijs Petrovs.

Viņš norādīja, ka frakcija ir gatava sadarboties ar opozīcijas partijām un amatā atbalstītu tādu mēru, kurš "uzņemsies visu sakārtot".

"Tas nozīmē, ka opozīcija var dabūt vismaz 32 balsis. Mēs esam gatavi to darīt bez nekādiem nosacījumiem. Vajag tikai apsēsties un izrunāt stratēģiju," teica Petrovs. Viņaprāt, ja opozīcija atteiksies no šīs iespējas, tas pierādīšot, ka tā nemaz negrib strādāt un kaut ko mainīt.

Kurš būtu labs mēra kandidāts, NDF gan neminēja, tikai norādīja, ka šim cilvēkam jābūt ar labu reputāciju un spēju komunicēt ar visiem partneriem. NDF uzskata, ka esošā koalīcija ir sevi izsmēlusi un tajā neviena atbilstoša kandidāta mēra amatam vairs nav.

Vienlaikus, ja opozīcija sasauks ārkārtas sēdes, uz kurām pati neieradīsies, arī NDF sēdēs nepiedalīšoties.

Kopumā gan frakcijas pārstāvji šodien pauda jau iepriekš izskanējušo viedokli, ka NDF pārstāvošais Vadims Baraņņiks no vicemēra amata atcelts tikai tāpēc, lai varētu īstenot dažādus koalīcijai izdevīgus plānus. 

Baraņņiks sacīja, ka Saskaņa arī domes sēdē, kurā lēma par viņa atstādināšanu no amatiem, neslēpa, ka tā ir politiska izrēķināšanās, jo nekādi saimnieciska vai cita veida pārmetumi neesot izskanējuši.

"Viņi tikai skandēja, ka esmu nodevējs un zaudējis uzticību. Tās bija personiskās deputāta Mihaila Kameņecka (S) kaprīzes, lai es nevaru pārvaldīt kapitālsabiedrības un apstādināt nelikumības, kas draud rīdziniekiem ar zaudējumiem," pārliecināts Baraņņiks. 

Arī Petrovs pauda viedokli, ka Saskaņa un Rīgas mērs Oļegs Burovs (GKR) jau sen ir aizmirsuši, ka aiz domes sienām atrodas rīdzinieki.

"Viņiem būtu jādomā par to, lai Centrāltirgus izskatās pievilcīgs cilvēkiem, bet viņi tikai bīda savas intereses par Maxima būvniecību, kas rīdziniekiem radīs miljoniem eiro zaudējumu. Viņiem šķiet, ka atkritumu apsaimniekošanas tarifa pieaugums trīskārtīgi būtu normāls, bet mēs tā neuzskatām," sacīja domnieks, norādot, ka amatu atņemšana NDF nebaidot.

Petrovs arī kritizēja Burova lēmumu SIA Rīgas namu pārvaldnieka valdē iecelt Ernestu Saulīti, kuru viņš jau bija deleģējis darbam SIA Rīgas satiksme pagaidu valdē. Viņaprāt, vienīgais iemesls šādai izvēlei ir tas, ka Saulītis ir "savs cilvēks" un Burovam klausot.

Taujāti, kādēļ visus šos mēnešus NDF nav atklājusi nevienu koalīcijas piesegto nelikumību, ja reiz par tām bijusi informēta, domnieki atbildēja izvairīgi, norādot, ka šos mēnešus centušies situāciju uzlabot.

"Uzzinot par plānoto līgumu ar Rūpniecības tirgu, manā uzdevumā valde šos mēnešus veda pārrunas, lai līguma nosacījumus mainītu," sacīja Baraņņiks.

Tikmēr Petrovs, kurš vairākus gadus Centrāltirgū ir padomnieks stratēģiskās attīstības jautājumos, sacīja, ka par līgumu uzzinājis vien vasarā, jo ikdienā nestrādā ar jautājumiem, kas nav tiešā viņa kompetencē.

Ja gadījumā Rīgā būs ārkārtas vēlēšanas, NDF deputāti apsvēršot iespēju iestāties kādā no politiskajiem spēkiem, lai atkal tajās kandidētu. Vienlaikus domnieki pauda viedokli, ka nebaidās domē arī neiekļūt, jo labāk "ir sēdēt mājās ar mierīgu sirdi", nekā strādāt pašreizējos apstākļos.

Kā ziņots, otrdien Rīgas domnieki ar balsu vairākumu no vicemēra amata atbrīvoja NDF pārstāvošo Baraņņiku. Tādējādi arī valdošā koalīcija sarāva sadarbību ar NDF.

Līdz ar atbrīvošanu, visas Baraņņika pārziņā esošās kapitālsabiedrības nonāca domes priekšsēdētāja Burova pārziņā un vēlāk viņš paziņoja par būtiskām izmaiņām tajās.

Proti, Burovs atcēla aizvadītajā nedēļā izdoto Baraņņika rīkojumu par Rīgas Centrāltirgus valdes atlaišanu un atjaunoja to darbā. Tāpat mērs atlaida SIA Rīgas namu pārvaldnieks valdi un izraudzījās piekto SIA Rīgas satiksme padomes locekli - līdzšinējo uzņēmuma pagaidu valdes vadītāju Saulīti.

Vienlaikus līdz ar sadarbības pārtraukšanu ar NDF koalīcijai Rīgas domē vairs nav vairākuma. Šorīt intervijā Latvijas Radio pilsētas mērs Burovs sacīja, ka vienas vai divu nedēļu laikā cer nodrošināt koalīcijai vairākumu, jo pretējā gadījumā gatavs atkāpties no amata un gatavoties Rīgas domes ārkārtas vēlēšanām.

papildināta visa ziņa

Top komentāri

Ar šitiem tikai ielaidies
A
pārdos pat savu māti
XX
X
Laikam jau būs jārīko ārkārtas velēšanas, bet tām atkal vajag kādus 5 miljonus no mūsu maciņiem
Ivars
I
opozīcija jau pati ne par ko nevar vienoties, un atkal būs tādi, kas teiks, ka ar bijušajiem saskaņiešiem kopā neies, un domāju, ka tie būs NA, kas ir kā gražīgās meitenes, pašas nevar, bet citiem arī neļauj. Paredzu, ka tur nekas nesanāks
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas