Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

No Rīgas brīvostas izvestais lielais labības kravu apmērs skaidrojams ar ostas piedāvājumu un labo ražu

No Rīgas brīvostas šogad pirmajā ceturksnī nosūtītā labības kravu apmēra pieaugums skaidrojams ar labo labības ražu 2019./2020.ražas gadā un labāku konkrētās ostas piedāvājumu Latvijas graudkopjiem, aģentūrai LETA skaidroja kooperatīva VAKS valdes priekšsēdētājs Indulis Jansons.

"Skaidrojums [labības kravu apmēra pieaugumam no Rīgas brīvostas] pamatā ir pērnā gada labā graudu raža un labāki piedāvājumi no ostas. Tāpat šajā ostā krities citu kravu pārvadājumu apmērs un tā meklēja, ar ko līdzšinējās kravas labāk aizvietot," viņš sacīja, piebilstot, ka attiecīgā osta šogad izrādījusi lielāku sadarbības aktivitāti nekā iepriekš.

Jansons arī pastāstīja, ka no Rīgas brīvostas uz citām valstīm nosūtītā labība bijusi dažāda - gan pārtikas, gan lopbarības kvalitātes. Iepriekšējos ražas gados graudkopības nozare vairāk sadarbojās ar Liepājas un Ventspils ostām.

VAKS valdes priekšsēdētājs prognozēja, ka Rīgas brīvostā pārkrauto Latvijas labības kravu apmērs nākamajā ražas gadā būs atkarīgs no šīs ostas piedāvājuma un ievāktā graudu ražas apmēra kopumā Latvijā. 

LETA jau vēstīja, ka no Rīgas brīvostas šogad pirmajā ceturksnī nosūtīti 583 800 tonnu labības un labības produktu, kas ir par 65,1% vairāk nekā pērn attiecīgajā periodā.

Rīgas brīvostas pārvaldes pārstāve Liene Ozola norādīja, ka tas ir lielākais apgrozījuma kāpums starp visiem ostā pārkrauto kravu veidiem. Turklāt gandrīz pusi jeb 271 100 tonnu no visa apmēra Rīgas ostas termināļi eksportējuši martā - laikā, kad visā pasaulē uzliesmoja Covid 19 pandēmija. Viss minētais apmērs ir Latvijā izaudzētā labība.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas