Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Opozīcijas iebildumi nelīdz: Rīgas Bāriņtiesu arī turpmāk vadīs Krasnogolovs

Trešdien noslēgušās teju pusgadu ilgušās diskusijas par Rīgas Bāriņtiesas vadību - spītējot opozīcijai, Rīgas domes valdošā koalīcija uz trešo termiņu bāriņtiesas priekšsēdētāja amatā apstiprinājusi Aivaru Krasnogolovu un viņa vietnieci Inesi Ērgli.

Rīgas dome jautājumu par amatpersonu pārvēlēšanu skatīja otro reizi, taču pirms tam vismaz trīs reizes šis jautājums skatīts arī Sociālo jautājumu komitejas sēdēs. Opozīcijas mērķis bija panākt atklātu amatu konkursu izsludināšanu, taču valdošā koalīcija nemainīgi pauda viedokli, ka Krasnogolovs ir atbilstošs kandidāts un var turpināt savu darbu.

Iepriekšējā domes sēde par šo jautājumu tika "norauta" kvoruma trūkuma dēļ. Arī šodien sēdes sākumā deputāts Jurģis Klotiņš (NA) atkārtoti rosināja uz amata vietām izsludināt konkursus, taču koalīcija viņa priekšlikumu noraidīja.

Pēc teju divu stundu garām diskusijām un debatēm, opozīcijai balsojot pret un partijas Latvijas attīstībai frakcijai atturoties, Krasnogolovs un Ērgle tika apstiprināti amatos.

Krasnogolovs bāriņtiesā strādā kopš 2006. gada, kad kļuva par Juridiskās nodaļas vadītāju. 2008. gadā viņš dažus mēnešus bijis bāriņtiesas priekšsēdētāja vietnieks, bet 2008. gada decembrī kļuva par bāriņtiesas priekšsēdētāju. Bāriņtiesas priekšsēdētāju amatā ieceļ uz pieciem gadiem. Arī bāriņtiesas priekšsēdētāja vietnieks amatā tiek ievēlēts uz pieciem gadiem.

Kad par Krasnogolova pārvēlēšanu tika lemts pirmo reizi - jūnijā -, opozīcijas deputāti norādīja, ka, balstoties uz Bāriņtiesas likumu, "organizējot bāriņtiesas priekšsēdētāja amata vēlēšanas, attiecīgās pašvaldības dome izprasa no Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas (VBTAI) atzinumu par bāriņtiesas darbību pēdējo triju gadu periodā". Šāda prasība esot obligāta, taču deputātu rīcībā bāriņtiesas darba izvērtējuma nebija, līdz ar to lemt par priekšsēdētāja atkārtotu ievēlēšanu nebija iespējams un jautājums no darba kārtības tika izņemts.

Kad jautājums atkārtoti tika skatīts jau augusta izskaņā, komitejas vadītāja Olga Veidiņa (Saskaņa) atklāja, ka atzinums VBTAI netika pieprasīts laicīgi un inspekcija arī kavējusies ar tā iesniegšanu.

Augustā opozīcijas deputāti vērsa uzmanību uz vairākām, viņuprāt, nelikumībām, ko priekšsēdētāja pārvēlēšanas procesā pieļāvusi Veidiņa. Piemēram, viņa vienpersoniski nosūtījusi Rīgas mēram vēstuli visas komitejas vārdā, kurā norādījusi, ka komiteja atbalsta Krasnogolova pārvēlēšanu, lai gan komiteja šādu jautājumu tobrīd pat nebija skatījusi.

Tāpat, balstoties uz likumu, priekšsēdētājs amatā jāapstiprina pusgadu pirms pilnvaru termiņa beigām, kas Krasnogolovam ir 9. decembris, taču Veidiņa šo jautājumu darba kārtībā iekļāvusi jau pēc noteiktā termiņa.

Opozīcija rosināja arī Veidiņas atkāpšanos no komitejas vadītājas amata, taču neuzticības balsojumu viņa izturēja.

Top komentāri

Buks
B
Puisis kā bilde! Ja vēl mazliet uzkrāsotu lūpiņas tad visi bērnu tiesību pārkāpēji muktu pa gabalu. Arī opozīcijas kandidātam Jānim Siņezalupkinam nav nekādas vainas.
Samsons
S
Tas Krasnopjorovs izskatās neuzticams. Vai neb7s vilks jēru kūtiņà.
Imre Felds
I
Ko nozīmē viņa uzvārds tulkots latviešu valodā? Vai tiešām Sarkangalvītis, bet varbūt Sarkangailītis?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas