Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +20 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

papildināts (17:18) - Rīga grib pārdot Lucavsalu

Rīgas dome grib pārdot 102,9 hektārus plašus īpašumus Lucavsalā, ko iepriekš biznesam tā noskauda, pirmdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

Otrdien Rīgas dome iecerējusi lemt par 10 īpašumu Lucavsalas ielā nodošanu atsavināšanai, pārdodot tos izsolē. Šie īpašumi, kuru kopējā platība ir 102,9 hektāri, ir gandrīz visa Lucavsalas ziemeļu daļa - lielākā salas daļa, kuru no pašvaldības labiekārtotā parka šķir Salu tilts. Daži īpašumi šajā salas pusē pieder arī privātīpašniekiem, tomēr lielākoties zeme, no kuras lielu daļu aizņem mazdārziņi, ir pašvaldības īpašums.

Salas zemi iecerēts pārdot attīstības vārdā. Proti, salu attīstīt iespējams, īpašumus vai nu atsavinot par labu kādam privātam investoram, vai pašvaldībai sadarbojoties ar investoru, laikrakstam norāda Rīgas domes Īpašuma departamenta vadītājs Oļegs Burovs. Viņš arī piebilst - Lucavsalas attīstība nekad nav bijusi pašvaldības funkcija.

Kāda varētu būt izsoles sākumcena, šobrīd var tikai minēt, to noteiks vērtētāji. 2006. gadā, kad pašvaldība apsprieda kopuzņēmuma dibināšanu salas 94 hektāru plašās teritorijas attīstīšanai, tirgus vērtība svārstījās no 4,5 līdz vairāk nekā 56 miljoniem eiro atkarībā no vērtētāja. Šobrīd cenu var ietekmēt arī fakts, ka otra salas puse jau ir labiekārtota.

Saistībā ar šo izsoli otrdien, 8.jūlijā, laikā no plkst.13.30 līdz 14 ģimenes dārziņu apvienība Jumpravsala, Vides aizsardzības klubs un jauniešu kustība Lucavsalas ekokopiena rīko piketu pie Rīgas Domes.

Šīs organziācijas uzskata par nepieļaujamu 100 hektāru zaļās teritorijas izpārdošanu pašā pilsētas centrā. "Šī vieta jau izsenis tika uzskatīta par publisku teritoriju  gan padomju gan neatkarīgās LR laikā. Rīgā ir jau pieredze, ka atsavinot dārziņu teritorijas, situācija nebūt neuzlabojas un privātie investori nav ieinteresēti teritorijas labiekārtošanā, par ko liecina Skanstes ielas rajons. Likvidējot dārziņus, tur tika solīts gan sporta parks, gan teritorijas pilnīga labiekārtošana. Pagājuši jau vismaz 10 gadi, taču daļēji labiekārtota ir tikai viena ielas puse - otra pašlaik ir kļuvusi par degradētu, nesakoptu un piedrazotu teritoriju," teikts organizāciju kopīgajā paziņojumā.

Ziņa papildināta pēdējās divās rindkopās

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas