Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Policisti nav rīkojušies prettiesiski aizturot piketētāju, kurš prasīja Ušakova atkāpšanos

Rīgas Pašvaldības policija (RPP) pārbaudē nav konstatējusi pārkāpumus policistu rīcībā, aizturot vīrieti, kurš decembrī piketā pie Rīgas domes pieprasīja Rīgas mēra atkāpšanos no amata, aģentūrai LETA apstiprināja RPP.

RPP preses pārstāve Inese Tīmane aģentūrai LETA norādīja, ka iekšējās kontroles ietvaros veikta pārbaude saistībā ar personas iesniegumā norādītajiem apstākļiem un apgalvojumiem.

Pārbaudes rezultātā nav gūts apstiprinājums RPP darbinieku prettiesiskai rīcībai attiecībā pret konkrēto personu piketa laikā Rātslaukumā un RPP Centra pārvaldē.

Jau ziņots, ka RPP izveidē savulaik iesaistītais 1943.gadā dzimušais Kārlis Lāriņš vērsies ar iesniegumu pie Rīgas Pašvaldības policijas priekšnieka Jura Lūkasa.

Lāriņš norāda, ka uz piketu bija ieradies ar savu plakātu, kur vienā pusē bija melns ugunskrusts un dzeltens sirpis un āmurs, bet pāri tiem lieliem, sarkaniem burtiem uzraksts "No". Lāriņš ir informēts, ka likums aizliedz izmantot okupācijas režīmu simboliku to slavinošos nolūkos, tāpēc šajā gadījumā tas bija kategorisks šo simbolu noliegums.

Piketa laikā pie viņa pienākuši pašvaldības policijas darbinieki un likuši nolaist plakātu. Lāriņš atteicies, un tad, minot, ka šāds plakāts ir pretlikumīgs, policisti to lūguši atkārtoti nolaist un pieprasījuši personas datus. Pensionārs piekritis plakātu nolaist un vēlējies doties projām, bet saņēmis atteikumu.

Tad pienākuši vairāki piketa dalībnieki un sākuši uzdot jautājumus, kamdēļ Lāriņš tiekot aizturēts. Pēc mirkļa, sagrābjot viņu aiz rokām, pašvaldības policisti, izlauzuši viņam rokas un aizvilkuši uz auto.

Tad Lāriņš iegrūsts policijas transportā. Redzot šo vardarbību un visatļautību, pensionāram radušies sirdsdarbības traucējumi un palicis slikti. Vīrietis nogādāts policijas Centra pārvaldē Hanzas ielā, kurā tika aizturēts 90 minūtes. Vīrietim nekas netika paskaidrots. Viņš vēlējies piezvanīt ātrajai palīdzībai, bet policijas darbinieki likuši atslēgt mobilo telefonu un neļāva zvanīt ne ātrajai palīdzībai, ne savam advokātam, ne mazdēlam.

"Tikai pēc daudzkārtējiem lūgumiem, man guļus esot, redzot, ka situācija ar manu veselību ir kritiska, policijas darbinieks izsauca man ātro palīdzību. Ierodoties ātrās palīdzības brigādei, viņi vēlējās pārbaudīt mani ar kardiogrāfu, bet šādu iespēju policija nepieļāva," norāda Lāriņš.

Stradiņa slimnīcā Lāriņam konstatēti nopietni četras reizes operētās sirds darbības traucējumi. Lāriņš uzskata, ka policijas darbinieki ir pārkāpuši visas savas pilnvaras, ignorējot viņa vecumu un veselības stāvokli, nesamērīgi pielietojot fiziku spēku.

Rātslaukumā 3.decembrī notika divu pretēju viedokļu paudēju piketi. Vairāki simti cilvēku, turot Rīgas karogus, pauda atbalstu Rīgas mēram Nilam Ušakovam (SC), viņu vidū bija arī liels skaits pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" darbinieku. Savukārt trokšņojošā atbalstītāju pūļa aizmugurē pulcējās ap 200 iedzīvotāju, kuri pieprasīja Ušakova atkāpšanos no amata. Ušakova pretinieki uz notikuma vietu bija atnesuši arī divus Latvijas valsts karogus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vingris atkāpjas no EDzL valdes priekšsēdētāja amata

Par dzelzceļa projekta Rail Baltica izbūvi Latvijas teritorijā atbildīgā SIA Eiropas dzelzceļa līnijas (EDzL) valdes priekšsēdētājs Kaspars Vingris atkāpies no amata, aģentūru LETA informēja EDzL...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas