Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

precizēta - Preču zīme «Rīgas marka» vēl nemaz nav reģistrēta

Pretēji iepriekš izskanējušajai informācijai preču zīme «Rīgas marka» tomēr nav reģistrēta uz Rīgas mēra Nila Ušakova (SC) padomnieka Ērika Teilāna vārda, raksta aģentūra LETA, kas to uzzināja Rīgas domes sēdē.

Ņemot vērā Ē.Teilāna pagājušā gada rudenī rakstīto iesniegumu, kurā norādīts, ka viņš preču zīmi reģistrējis uz sava vārda un tagad vēlas šīs tiesības nodot Rīgas pašvaldībai, dome šodien skatīja lēmumprojektu par īpašumtiesību pārņemšanu.

Sēdes gaitā deputātiem iztaujājot Juridiskās pārvaldes vadītāju Jāni Liepiņu, viņš atzina, ka preču zīme tomēr uz Ē.Teilāna vārda. Pašvaldība tagad lemjot par preču zīmes reģistrācijas procesa pārņemšanu.

Skaidrojot, kādēļ preču zīmi mēģināts reģistrēt uz privātpersonas vārda, Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC) norādīja, ka domes vadība tobrīd bijusi aizņemta ar citu problēmu risināšanu. N.Ušakovs norādīja, ka pēc reģistrācijas procesa pārņemšanas preču zīmi varēšot reģistrēt uz pašvaldības vārda.

Šodien Rīgas domes elektronisko dokumentu sistēmā bija rakstīts, ka preču zīmi Ē.Teilāns nodos pašvaldībai bez maksas, bet domei vajadzēs samaksāt ar reģistrācijas procesu saistītos izdevumus, kuru lielums pagaidām nav zināms.

Jau vēstīts, ka izmantojot zīmi «Rīgas marka», pārtikas ražotāji cer palielināt savas produkcijas eksportu uz Maskavu un Krieviju. Programma paredz vienotas iesaistīto uzņēmumu mārketinga un reklāmas aktivitātes Maskavā, kā arī sadarbībā ar Krievijas galvaspilsētas valdību nodrošināt Latvijā ražotajiem pārtikas produktiem tirdzniecībai labvēlīgus nosacījumus.

Par lēmumprojektu domes sēdē balsoja 35 koalīcijas deputāti, līdz ar to tas tika pieņemts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas