Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Rīgā izstrādās plānu, lai mēģinātu mazināt priekšlaicīgu mācību pārtraukšanu

Rīgā izstrādās priekšlaicīgas mācību pārtraukšanas prevencijas plānu 2024.- 2028.gadam, par to pagājušajā nedēļā vienojās Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas deputāti.

Plāna izstrādes mērķis būs pilnveidot priekšlaicīgas mācību pārtraukšanas prevencijas sistēmu, lai veicinātu izglītojamo izglītības snieguma uzlabošanos un ilgtspējīgu izaugsmi.

Plāna izstrādes laikā iecerēta esošās situācijas izpēte, apkopojot pašvaldības līdzšinējo pieredzi, aprakstot riska izglītojamos, preventīvo pasākumu īstenošanā iesaistītās institūcijas, pieejamos atbalsta pasākumus mērķa grupai. Tāpat tiks analizēti priekšlaicīgas mācību pārtraukšanas mazināšanas sistēmas riski un to ietekme uz izglītības pakalpojumu kvalitāti.

Iecerēts sagatavot prevencijas sistēmas aprakstu, raksturojot gan iesaistītās puses, gan prioritāros mērķus un sasniedzamos rezultātus, gan pasākumus noteiktā mērķa sasniegšanai un definēt plāna rezultatīvos rādītājus, lai novērtētu panākto progresu.

Lai izstrādātu plānu, iecerēts izveidot darba grupu, kuras dalībnieku uzdevums ir nodrošināt nepieciešamo informāciju un kontrolēt tā izstrādes gaitu. Darba grupā tiks iekļauti pārstāvji no Labklājības departamenta, Sociālais dienesta, bāriņtiesas, pašvaldības policijas, izglītības iestādēm.

Kā tika informēti deputāti, plāns tiks izstrādāts līdz 31.oktobrim, un par tā izstrādi atbildīgais būs Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas