Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Rīgas dome šogad plāno atcelt bezmaksas braukšanu sabiedriskajā transportā valsts svētkos, Jāņos un gadu mijā

Rīgas dome uz šo gadu plāno atcelt bezmaksas braukšanu sabiedriskajā transportā valsts svētkos, Jāņos un gadu mijā.

Šodien Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komiteja atbalstīja grozījumus sasitošajos noteikumos Par braukšanas maksas atvieglojumiem Rīgas pilsētas sabiedriskā transporta maršrutu tīklā, nosakot, ka šogad un 2022.gada 1.janvārī netiek piemērots saistošo noteikumu punkts, kas nosaka, kurās dienās braukšana sabiedriskajā transportā ir bez maksas. 

Līdz ar to 4.maijā, 23. un 24.jūnijā, 18.novembrī, 31.decembrī, 1.janvārī un tradicionālo Rīgas pilsētas svētku laikā par braukšanu Rīgas sabiedriskajā transportā būs jāmaksā.

Taču saistošajos noteikumos paredzēts noteikt, ka pilsētas izpilddirektoram ir tiesības ar savu rīkojumu noteikt, ka minētajās dienās braukšana sabiedriskajā transportā ir bez maksas.

Tādējādi plānots nodrošināt, ka uzlabojoties epidemioloģiskajai situācijai, izpilddirektors varētu pieņemt lēmumu, ļaut pasažieriem svētku dienās braukt bez maksas.

LETA jau ziņoja, ka Rīgas pilsētas pagaidu administrācija pagājušajā gadā lēma, ka 2020.gadā nevienos svētkos transports nebūs bez maksas, atceļot šo iespēju Rīgas svētku laikā no 14.augusta līdz 16.augustam, 18.novembrī, 31.decembrī un šī gada 1.janvārī.

Šāds lēmums tika pieņemts Covid-19 izplatības ierobežošanas nolūkos, lai neveicinātu papildu drūzmēšanos un vairotu distancēšanās iespējas sabiedriskajā transportā.

Savukārt šogad Rīgas dome nebija lēmusi par bezmaksas braukšanas atcelšanu sabiedriskajā transportā 4.maijā. Taču, Rīgas pilsētas izpilddirektora pienākumu izpildītāja Elīna Trautmane, 30.aprīlī izdeva rīkojumu par saistošo noteikumu grozīšanu, atceļot bezmaksas sabiedrisko transportu 4.maijā.

Kā aģentūrai LETA skaidroja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM), tāda kārtība, ka saistošo noteikumu grozījumi tiek sagatavoti ar izpilddirektora rīkojumu, nav paredzēta nevienā normatīvajā aktā, pat ne izņēmuma gadījumos. Līdz ar to šāda rīcība nav tiesiska.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona, debesis klās mākoņi un teritorijas lielākajā daļā palaikam līs, bet pēcpusdienā no dienvidrietumiem debesis sāks skaidroties un arī nokrišņi mitēsies,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas