Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Rīgas pašvaldība gatavo lēmumu par LKS plānotā gājiena aizliegšanu

Rīgas domē tiek gatavots motivēts lēmums par Latvijas Krievu savienības (LKS) plānotā gājiena aizliegšanu, aģentūrai LETA norādīja Rīgas domes pārstāvis Uģis Vidauskis.

Lēmums administratīvā akta veidā tikšot iesniegts gājiena organizatoriem.

Jau iepriekš ziņots, ka Valsts drošības dienests (VDD), izvērtējot informāciju un ņemot vērā identificētos riskus, Rīgas pašvaldībai iesaka nesaskaņot 28.maijā LKS iecerēto akciju, kurā plānots protestēt pret padomju pieminekļa Pārdaugavā iespējamo nojaukšanu.

Kā aģentūru LETA informēja VDD, informācijas analīze liecina, ka pieteiktā gājiena norise turpinātu vairot apdraudējumu demokrātiskajai valsts iekārtai, demokrātijas pamatprincipiem, nacionālās drošības interesēm, kā arī veicinātu sabiedrības šķelšanās tendenci.

LKS vēlējās 28.maijā rīkot protesta gājienu no Uzvaras parka līdz Brīvības piemineklim, lai protestētu pret plānoto padomju pieminekļa nojaukšanu.

Pirmo protesta akciju LKS bija plānojusi sarīkot jau 13.maijā - dienā, kad Rīgas dome lēma par padomju pieminekļa Pārdaugavā nojaukšanu. Arī toreiz VDD ieteica pasākumu nesaskaņot, ko Rīgas dome arī izdarīja. LKS atteikumu apstrīdēja tiesā, taču Administratīvajā rajona tiesā zaudēja.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas