Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Rīgas pašvaldības sociālajām iestādēm piešķir vairāk nekā 60 000 eiro vakcinēšanās veicināšanai

Rīgas domes Finanšu un administrācijas lietu komiteja ceturtdien, 2. septembrī, nolēma no rezerves fonda piešķirt 55 000 eiro Labklājības departamenta pakļautības iestādēm – Sociālajam dienestam, Bērnu un jauniešu centram, sociālās aprūpes centriem un patversmēm, kurās vakcinēto un Covid-19 pārslimojošo personu skaits ir ne mazāks kā 80% no visiem darbiniekiem.

Uz 18. augustu vakcinēto darbinieku īpatsvars šajās iestādēs bija robežās no 56% līdz 77%.

Lai stimulētu vakcinēto darbinieku skaita pieaugumu vismaz līdz 80%, finansiālu atbalstu būtu nepieciešams piešķirt, piemērojot šādu  principu: 5000 eiro iestādei ar darbinieku skaitu līdz 100, 7000 eiro iestādei ar darbinieku skaitu līdz 200, bet 8000 eiro iestādei ar darbinieku skaitu virs 200. Savukārt iestādēs, kurās darbinieku skaits pārsniedz 200 un ir vairākas struktūrvienības atsevišķās adresēs, katrai struktūrvienībai tiktu piešķirti 1000 eiro.

Tāpat komiteja piešķīra 7500 eiro Rīgas Bāriņtiesai, ja vakcinēto un Covid-19 pārslimojošo personu skaits būs ne mazāks kā 80% no visiem darbiniekiem.

“Tā kā vakcinācijas process dažādu iemeslu dēļ valstī nenorit tik raiti, kā nepieciešams, lai sasniegtu pūļa imunitāti, tad mūsu kā pašvaldības uzdevums ir darīt visu iespējamo, lai mazinātu veselības riskus - īpaši senioriem un cilvēkiem ar hroniskām saslimšanām. Mums arī jāspēj nodrošināt sociālo un atbalsta pakalpojumu saņemšanas nepārtrauktību tāpat, kā darīt visu iespējamo, lai bērni varētu mācīties klātienē. Uz šo brīdi tas ir arī veids, kā pēc iespējas pasargāt darbiniekus no saslimšanas riska,” skaidro Sociālo jautājumu komitejas priekšsēdētājs Viesturs Kleinbergs

Jau vēstīts, ka Rīgas pašvaldība piešķir papildu finansējumu galvaspilsētas izglītības iestādēm, kurās vakcinēto darbinieku skaits sasniedzis 80%. Patlaban finansējuma piešķiršana apstiprināta 22 skolām un bērnudārziem, bet vēl astoņi iesniegumi ir izskatīšanā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas