Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Rīgas zoodārzam saistībā ar ugunsgrēku zebru mājā finansiālu zaudējumu, visticamāk, nebūs

Apdrošināšanas kompānija Rīgas zooloģiskajam dārzam pienākošos atlīdzību saistībā ar 7.janvārī notikušo ugunsgrēku zebru mājā darīs zināmu februāra pirmajā pusē, taču paredzams, ka finansiālu zaudējumu zoodārzam ugunsgrēka dēļ nebūs.

Rīgas zooloģiskā dārza direktors Rolands Greiziņš pastāstīja, ka apdrošināšanas kompānija "Baltijas Apdrošināšanas nams" ir lūgusi un saņēmusi no zoodārza nepieciešamo tehnisko papildinformāciju saistībā ar ugunsgrēkā krietni bojāto būvi. Gala slēdzienu par kompensācijas apmēru kompānija sola darīt zināmu mēneša laikā kopš ugunsnelaimes - līdz 7.februārim.

"Mums nav negatīvu ziņu, ka Rīgas zoodārzs varētu nesaņemt pienākošos kompensāciju. Ir skaidrs, ka finansiālos zaudējumos saistībā ar notikušo ugunsgrēku nebūsim," sacīja Greiziņš.

Nodegusī zebru māja bijusi apdrošināta par apmēram 40 tūkstošiem latu, iepriekš ziņoja Rīgas dome (RD).

Savukārt provizoriskās izmaksas par ugunsdrošības detektoru ierīkošanu katrā no zoodārzā esošajām ēkām un "Āfrikas savannas" projekta ietvaros iecerētās būves Āfrikas dzīvniekiem tehnisko projektu un būvniecību Rīgas zoodārza šefs solīja sniegt tuvāko dienu laikā.

Jau vēstīts, ka Rīgas dome (RD) un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija solījušas atbalstu Rīgas zoodārzam saistībā ar ugunsgrēku zebru mājā janvāra sākumā.

RD Mājokļu un vides komitejas priekšsēdētājs Vjačeslavs Stepaņenko (LPP/LC) iepriekš norādījis, ka pašvaldībai sadarbībā ar valsti ir jāmeklē iespējas, kā uzcelt jaunu modernu un drošu zebru māju, kuras būvniecību varētu sākt nākamgad.

Savukārt vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Raimonds Vējonis (Zaļo un zemnieku savienība), viesojoties Rīgas zoodārzā, tā vadībai solīja, ka tiks meklētas iespējas, kā valsts var iesaistīties šīs ekspozīcijas atjaunošanā. Viens no palīdzības variantiem varētu būt finansējuma piešķiršana no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem - šādā gadījumā pašvaldībai kā zooloģiskā dārza īpašniecei ir jāsagatavo pieteikums, kas tiks izvērtēts, un galīgo lēmumu pieņems Ministru kabinets. Otra iespēja ir naudas piesaiste no Eiropas Savienības fondu līdzekļiem.

Zoodārzs pirms pāris gadiem sāka realizēt projektu "Savannas taka”, kā ietvaros uzbūvēja jaunu žirafu māju, bija izstrādātas skices arī jaunu māju būvniecībai citiem Āfrikas dzīvniekiem - zebrām, strausiem, antilopēm, mērkaķiem. Projekta kopējās izmaksas paredzamas nedaudz vairāk kā divi miljoni latu.

Savukārt iecerētās ēkas tehniskā projekta sagatavošana varētu izmaksāt apmēram 100 tūkstošus latu, taču šīs izmaksas vēl tiek aprēķinātas.

Ziņots arī, ka 7.janvāra naktī ugunsgrēkā Rīgas zooloģiskā dārza zebru mājā gāja bojā trīs žirafes, trīs strausi un dižantilope. Ugunsgrēks, visticamāk, izcēlās elektrobojājumu dēļ; zebru mītne tika apsildīta ar elektriskajām sildiekārtām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jauniešiem svarīga ir droša un uzticama vide

Par jauniešu paškaitējuma iemesliem un to, kā novērst cēloņus, kuri jauniešus stimulē nodarīt sev pāri, Guntars Gūte sarunājas ar bērnu un jauniešu psihoterapeitu Nilu Saksu Konstantinovu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas