Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Rīgas zoodārzs lūdz 100 000 eiro infrastruktūras sakārtošanai un darbinieku algu palielināšanai

Rīgas domes Mājokļu un vides komiteja otrdien atbalstīja Rīgas Nacionālā zooloģiskā dārza pieprasījumu par papildus 100 000 eiro piešķiršanu 2017.gada budžetā, lai nodrošinātu karantīnas bloka rekonstrukciju un algu palielinājumu darbiniekiem, aģentūra LETA noskaidroja Rīgas domē.

Zooloģiskā dārza pārstāvji norādīja, ka Latvijas Vides fonds ir finansējis dzīvnieku karantīnas bloka rekonstrukciju 549 500 eiro apmērā ar nosacījumu, ka zoodārzs segs 15% no kopējās summas. Tā kā zoodārzs vienošanos ievērojis, būvniecības procesa finansēšana kopumā radījusi 86 652 eiro lielu deficītu iestādes budžetā, ko tagad nepieciešams novērst.

Veterinārais dienests karantīnas teritoriju bija atzinis par izmantošanai neatbilstošu. Līdz ar to bloka rekonstrukcija bija steidzami nepieciešama, jo, lai nosargātu vairāk nekā 400 sugu lielo Zoodārza kolekciju, visiem jaunatvestajiem dzīvniekiem, tai skaitā konfiscētajiem un iedzīvotāju atrastajiem, zināms laiks jāpavada karantīnas telpās.

Papildus karantīnas bloka rekonstrukcijai, zoodārzs lūdza finansējumu arī darbinieku atalgojuma paaugstināšanai, pamatojot to ar lielo kadru mainību. Darba attiecības ir pārtraukuši 26 pastāvīgie darbinieki, savu izvēli skaidrojot ar nepietiekamiem finansiālajiem līdzekļiem, galvenokārt transporta izdevumu un īres izdevumu segšanai. "Darba algu palielinājums 2017.gadā salīdzinoši ar 2016.gada 8 mēnešiem ir tikai 8%," apgalvoja zoodārza valdes priekšsēdētājs Rolands Greiziņš.

Tāpat zoodārza pārstāvis norādīja, ka uzņēmums nonācis situācijā, kad no atvēlētā budžeta finansējuma spēj nodrošināt tikai zoodārza pastāvēšanu - darba samaksu, dzīvnieku barības sagādi un energoresursu iegādi, taču nespēj uzlabot zoodārza infrastruktūru. Greiziņš skaidroja, ka prasības dzīvnieku uzturēšanai nebrīvē nemitīgi pieaug, bet ar pašlaik esošo finansējumu zoodārzs nespēj tās kvalitatīvi īstenot.

Tāpat neesot iespējas palielināt dzīvnieku kolekciju - ir palielinājies neaizpildīto un neizmantojamo ekspozīciju skaits, kas nākontē varētu radīt cilvēku pieplūduma samazinājumu.

Greiziņš skaidroja, ka zoodārza ienākumus iespējams palielināt tikai pieaugoša apmeklētāju skaita rezultātā, vai arī paaugstinot ieejas biļešu cenas. Iedzīvotāju interesi var ietekmēt gan dzīvnieku kolekciju nemainīgais sastāvs, gan laikapstākļi - piemēram, 2016.gada oktobrī un novembrī apmeklētāju pieplūdums bijis par 50% mazāks kā citos gados tajā pat periodā.

Galīgo lēmumu par finansējuma piešķiršanu Rīgas zoodārza vajadzībām pieņems Rīgas dome.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas