Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

RS: bezbiļetnieks nebija «zaķis», bet grūda kontrolieri

Iepriekš izskanējusī informācija, ka Rīgas satiksmes biļešu kontrolieru aizturētais pasažieris bijis bez biļetes, nav faktiski apstiprināta. _RS _darbinieki nepaguva pārbaudīt vīrieša biļeti, jo konflikts izcēlies, pasažierim kāpjot laukā no transporta līdzekļa.

Tā šodien Rīgas domes Satiksmes komitejas ārkārtas sēdē teica RS kontroles dienesta priekšnieks Modris Jaunups.

Brutālais konflikts starp RS kontrolieriem un pasažieri izraisījies, kad starp transporta pieturām notika biļešu reids. Pats pasažieris gan gala rezultātā atradies «ar seju uz ietves». Kontrolieriem palīgā devās pašvaldības policisti, kuri uzlika vīrietim roku dzelžus.

Jau ziņots, ka Rīgas satiksme kofliktu nodevusi izmeklēt Valsts policijai, bet, pēc M.Jaunupa teiktā, kontrolieru aizturētais vīrietis policijā sūdzību nav iesniedzis.

Cietušais pats apstiprināja, ka uz ietves paslīdējis nevis ticis pagrūsts, teica pašvaldības policijas pārstāvis Jevgeņijs Platais. Pēc kritiena vīrietis sācis aktīvi pretoties, jo neesot sapratis, kas viņu aizturējis. Pēcāk policisti pasažierim piedāvājuši izsaukt medicīnisko palīdzību, kā arī iespēju rakstīt sūdzību. Vienīgais, ko vēlos, ir nokļūt mājās, teicis cietušais vīrietis.

Uz deputātu jautājumu, vai ir normāli, ka kontrolieri pret aizturētajiem pielieto spēku, M.Jaunups atbildēja, ka ikvienam pilsonim ir tiesības sevi aizstāvēt, ja tiek apdraudēta drošība.

RS kontroles dienesta arī priekšnieks informēja, ka biļešu kontrolieru alga ir atkarīga no “zaķu” skaita. No iekasētās soda naudas darbinieki saņem 60% pie pamatalgas. “Ja alga nebūs atkarīga no bezbiļetnieku skaita, tad, kur ir garantija, ka konrolieri darba laikā nesēdēs kafejnīcā,” uz deputātu pārmetumiem atbildēja M. Jaunups.

M.Jaunups Rīgas domē, apspriežot situāciju, piebilst, ka viena no RS darbiniecēm automašīnas BMW šoferi, kurš nofilmēja incidentu, biļešu kontroles reida tuvumā, šķiet, redzējusi arī iepriekš. “Mani darbinieki stāstīja, ka šoferis automašīnu apturēja šķērseniski ielai un lēca ārā to visu filmēt,” saka M.Jaunups.

(papildināta visa ziņa)


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas