Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Ušakovam "negribētos pieļaut" dārgākas biļetes sabiedriskajā transportā

“Negribētos to pieļaut,” Rīgas mēra Nila Ušakova (SC) atbilde uz _Dienas _jautājumu, vai biļetes sabiedriskajā transportā nākamgad maksās vairāk, nebija strikta. Viņš norādīja, ka pašvaldības dotācija _Rīgas satiksmei _noteikti būs mazāka nekā šajā gadā, taču vēl “notiek sarunas, cik daudz mēs varam samazināt dotāciju, lai saglabātu tās atlaides, kas ir sociālām grupām, sākot no bērniem un beidzot ar skolotājiem.” 

Aģentūra LETA vēsta, ja "Rīgas satiksmei" nākamā gada budžetā tiks piešķirta pašlaik paredzētā dotācija - 45,5 miljoni latu, tad braukšanas tarifs pilsētas sabiedriskajā transportā būs jānosaka 60 santīmu apmērā jeb par 50% lielāks nekā pašlaik esošā braukšanas maksa, liecina pašvaldības SIA Rīgas satiksme (RS) 2010.gada budžeta projekts. Lai saglabātu pašreizējo braukšanas tarifu, nepieciešama 52,9 miljonu latu liela dotācija jeb par 7,4 miljoniem latu vairāk.

Patlaban braukšanas tarifs Rīgas sabiedriskajā transportā ir 40 santīmu, bet, iegādājoties braukšanas biļeti pie vadītāja, jāšķiras no 60 santīmiem. Ja braukšanas tarifs tiktu paaugstināts minētajā līmenī, tad iepriekšpārdošanā viena biļete maksātu 60 santīmus, bet pie vadītāja - 80 santīmus.

Finanšu departaments informē, ka saskaņā ar Budžeta komisijas lēmumu par plānotajiem pašvaldības 2010.gada konsolidētā budžeta ieņēmumiem un izdevumiem sabiedriskā transporta pakalpojumu nodrošināšanai Rīgā noteiktais kontrolskaitlis dotācijai ir 45,5 miljoni latu.

RS 2010.gada budžeta projekts paredz - ja dotācija no pašvaldības budžeta ir 45,5 miljoni latu, tad braukšanas tarifs sabiedriskajā transportā jānosaka 60 santīmu apmērā. Turpretī, lai saglabātu braukšanas tarifu šī gada līmenī, nepieciešama 52,9 miljonu latu dotācija.

Turklāt pašvaldība plāno piešķirt atlaides braukšanai sabiedriskajā transportā pašvaldības izglītības iestāžu pedagoģiskajiem darbiniekiem - mākslas, mūzikas un sporta skolu skolotājiem, kā arī pirmsskolas izglītības iestāžu un interešu izglītības iestāžu pedagogiem. RS informē, ka šim nolūkam nepieciešama papildu 296 856 latu dotācija.

Finanšu departaments norāda, ka šādu dotāciju ir iespējams piešķirt, tikai palielinot kopējo deficīta līmeni pašvaldības budžetā vai samazinot izdevumus citu pašvaldību pamatfunkciju nodrošināšanai, un aicina uzņēmumā meklēt iekšējās rezerves.

Par braukšanas tarifa izmaiņām Rīgas sabiedriskajā transportā runāt vēl nav pamata, aģentūrai LETA gan apgalvoja pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" preses sekretāre Iluta Bērziņa. "Šobrīd, kamēr nav apstiprināts pašvaldības budžets, nav nekāda pamata runāt par izmaiņām braukšanas tarifā," sacīja Bērziņa.

Pēc viņas teiktā Finanšu departamenta sniegtā informācija esot saistīta ar "sākotnējiem aprēķiniem" un iespēja paaugstināt braukšanas maksu ir tikai viens no budžeta projekta variantiem, kuri "Rīgas satiksmei" jāiesniedz pašvaldībā pārdomātu lēmumu pieņemšanai.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas