Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Ušakovs par sabiedriskā transporta biļetēm: RD atradīs veidu kā atbalstīt rīdziniekus

Rīgas dome (RD) atradīs veidu kā atbalstīt rīdziniekus, lai viņiem par braukšanas biļeti Rīgas sabiedriskajā transportā būtu jāmaksā mazāk nekā ir brauciena pašizmaksa – 1,20 eiro, pirmdien LNT raidījumā 900 sekundes sacīja RD priekšsēdētājs Nils Ušakovs.

"Rīgas dome atradīs juridiski korektus ceļus, kā tomēr sniegt atbalstu rīdziniekiem, lai viņiem nevajadzētu maksāt 1,20 eiro," sacīja Rīgas mērs. 

Viņš skaidroja, ka brauciena pašizmaksa ir 1,20 eiro un RD, pēc saviem ieskatiem, var piemērot atlaides. Pašlaik tās jau tiek piemērotas pensionāriem, skolēniem, invalīdiem un pašvaldība plāno piedāvāt atlaides arī pārējiem rīdziniekiem jeb Rīgā deklarētajiem iedzīvotājiem. 

Savukārt, lai arī citu pašvaldību iedzīvotājiem par braucienu Rīgas sabiedriskajā transportā būtu jāmaksā mazāk, nekā ir brauciena pašizmaksa, par to ir jāmaksā attiecīgajai pašvaldībai vai valstij. Viņš skaidroja, ka pašlaik Vienotība piedāvā aizliegt saņemt atlaides rīdziniekiem.

RD pašlaik gaidot oficiālu apstiprinājumu no Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas, lai jaunie noteikumi stātos spēkā. Pēc tam dome varēs slēgt līgumus ar pašvaldībām, kuras vēlēsies, lai arī tur deklarētajiem iedzīvotājiem pienāktos kādas atlaides galvaspilsētas sabiedriskajā transportā. "Es esmu pārliecināts, ka ar pierīgu mēs atradīsim kopsaucējus, kādā veidā varētu atrisināt jautājumus tieši ar šo pašvaldību pasažieriem," viņš teica piebilstot, ka pašlaik notiek provizoriska rakstura sarunas. 

Ušakovs arī akcentēja, ka nav juridisku iemeslu, lai aizliegtu pašvaldībai piemērot atlaides saviem iedzīvotājiem. 

Diena.lv jau vēstīja, ka RD opozīcija ārkārtas sēdē vēlējās rosināt  nesaskaņot plānotās pilsētassabiedriskā transporta biļešu cenu izmaiņas, tomēr dome pēc būtības opozīcijas iesniegumu neskatīja, jo Ušakovs pēc vairāk nekā pusstundu ilgas deputātu diskusijas atzina, ka jautājums nav RD kompetencē un sēdi pasludināja par slēgtu

Tāpat jau ziņots, ka portālā Manabalss.lv savākti vairāk nekā 10 300 paraksti pret biļešu cenu diferencēšanu. Iesniegums reizē ar parakstiem iesniegts Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijā

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas