Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +15 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Valdošajiem mierīgas dienas nesola

Lai gan mazāka nekā iepriekš, Rīgas domes pozīcija arī ar 32 deputātiem saglabās kontroli visās domes komitejās un to vadītājus plāno nemainīt. Izņēmums ir vienīgi Pilsētas īpašuma komiteja, kuru vicemērs Andris Ameriks (GKR) nodos Oļega Burova (GKR) rokās, jo vicemēram esot daudz darba, tajā skaitā Rīgas brīvostā.

Šodien gaidāmas vairākas domes sēdes, lai ievēlētu priekšsēdētāju, vietnieku un deputātu komitejas. Mēra amatam opozīcija iepretim Nilam Ušakovam (Saskaņa) plāno virzīt Mārtiņu Bondaru (LRA/LA), savukārt Andrim Amerikam cīņā par vicemēra krēslu pretī stāsies Jānis Bordāns (JKP). Opozīcija plāno izvirzīt savus kandidātus arī uz visu komiteju priekšsēdētāju un viņu vietnieku amatiem. Savukārt, ja opozīcija izvirzīs vairāk kandidātu komitejās, nekā paredz valdošo iezīmētā partiju pārstāvju kvota, nāksies balsot atsevišķi par katru kandidātu, kas procesu ievērojami paildzinās. Vilnis Ķirsis (Vienotība) Dienai pieļāva, ka tieši tā arī varētu notikt.

Opozīcija vakar sevi pozicionēja kā vienotu spēku, Bondaram sakot: "Būs aizraujošs laiks nākamos četrus gadus." Baiba Broka (NA) atzina, ka jau pirmajā partiju tikšanās reizē iezīmējušās "ārkārtīgi skaidras iespējas un redzējums par nopietnu darbību". Viņa cildināja ievēlēto opozīcijas deputātu kompetenci korupcijas novēršanas jomā, izglītībā, uzņēmējdarbībā u. c. Vēl opozīcijas pārstāvji izteica pārliecību, ka valdošās koalīcijas 32 deputāti nenostrādās pilnu termiņu un kāds var pāriet arī opozīcijas rindās. Līdzšinējā Rīgas domes pieredze gan liecina, ka pārbēgšana ir notikusi tieši Saskaņas/GKR virzienā.

Vakardienas sēdē tika pieņemti vēl vairāki būtiski lēmumi. Ar 41 balsi par tika pieņemti grozījumi lēmumā Par darba samaksu Rīgas domē, kas ļaus palielināt atalgojumu domes vadītājiem un deputātiem. Lēmumā gan nav nosauktas precīzas summas, bet formulēts, ka tas ir |Centrālās statistikas pārvaldes oficiālajā statistikas paziņojumā publicētais valstī strādājošo aizpagājušā gada mēneša vidējās darba samaksas apmērs, kas noapaļots pilnos eiro|. Domes priekšsēdētājam šis koeficients ir 3,64, vietniekam – 3,2, komiteju priekšsēdētājiem – 2,55, bet ierindas deputātiem – 1,2, nosakot 40 stundu darba nedēļu.

Visu rakstu lasiet ceturtdienas, 22. jūnija, avīzē Diena!

Top komentāri

naša riga
n
Vēl joprojām nesaprotu, kā tas var būt, ka par Latvijas galvaspilsētas mēru ir kļuvis Kremļa gnīda.
Hūgo Vācietis >no barikād vācietis
BET, KREMĻA PENDELIM - UŠAKOVAM MIERĪGU DIENU VISPĀR NEBŪS !
Tija
T
Ir tikai jautajums, kapec Latvijas prezidenti, Latvijas valdibas, saimas idioti 27 gadu laika nav spejusi sakartot kaut vienu nozari, piemeram Izglitibas sistemu? Ka tas var but, ka Latvija valsts valoda ir latvieus valoda, bet Latvija joprojam pastav divvalodibu skolas un notiek okupantu pecnaceju ataudzesana un skolosana okupantu valoda- krievu valoda? Un vai par to atbild usakovs un ne zagligie, alkatigie, egoistiskie latviajs prezi Rumpis, Vikene, Zaglers, Berzins, Vejonis?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas