Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

VID Rīgas zooloģiskajam dārzam nodod 275 kilogramus dārzeņu

Otrdien Valsts ieņēmumu dienests (VID) pārbaužu laikā Rīgas tirgos un mazumtirdzniecības vietās par pārkāpumiem konfiscēja 275 kilogrami dārzeņu, zaļumu un ogu, ko vēlak nodeva Rīgas zooloģiskajam dārzam, portālu Diena.lv informēja VID.

Kopumā 30 tirdzniecības vietu tematiskās pārbaudes tika veiktas Rīgas centrāltirgū, Lubānas tirgū, Nakts tirgū un citās Rīgas pilsētas mazumtirdzniecības vietās.

Kopumā dažādus tirdzniecības pārkāpumus VID inspektori konstatēja 24 gadījumos jeb 80% no kopumā veiktajām 30 pārbaudēm. Visbiežāk VID inspektoriem, veicot kontrolpirkumu, pirkums netika reģistrēts elektroniskajā kases aparātā, kases aparāts nemaz nebija uzstādīts vai arī tā lietošanā tika konstatēti dažādi pārkāpumi.

Tāpat pārbaužu laikā tika konstatēts, ka četrās tirdzniecības vietās Rīgas Centrāltirgū un Nakts tirgū tiek tirgota nezināmas izcelsmes produkcija. Uzzinot, ka pircējs ir VID inspektors, pārdevēji atstāja tirdzniecības vietu un neatgriezās,neuzrādot preces pavaddokumentus. Rezultātā prece tika atzīta par bezsaimnieka mantu un pieņemti lēmumi administratīvā pārkāpuma lietā par dārzeņu, zaļumu un ogu konfiskāciju.

Kopumā tika konfiscēti 210,5 kilogrami dārzeņu - 73 kilogrami gurķu, 62,5 kilogrami tomātu, 61 kilograms kāpostu un 14 kilogrami redīsu, kā arī deviņi kilogrami diļļu un 55,5 kilogrami ogu.

Par konstatētajiem pārkāpumiem ir uzsāktas lietvedības administratīvo pārkāpumu lietās un tiks piemēroti sodi saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksu.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas