Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

SSE Riga rektors: Augstskola tiek izmantota kā līdzeklis politiskajā spēlē

"Taču jāatzīmē, ka manas latviešu valodas zināšanas un izpratne par Latvijas politiku ir pietiekamas, lai saprastu, ka SSE Riga tiek izmantota kā līdzeklis politiskajā spēlē un tam nav nekāda sakara ar augstskolas rektora apstiprināšanu," kritisks pret politiķiem ir Rīgas Ekonomikas augstskolas rektors Anders Palzovs.

“Šobrīd gatavojamies pārrunām ar LR Izglītības un zinātnes ministriju. Ceram rast tādu risinājumu, kurš būtu saskaņā gan ar Latvijas Republikas normatīvajiem aktiem, gan arī ar attiecīgajām ES direktīvām. Esmu pārliecināts, ka mēs nonāksim pie šāda risinājuma," 

Šīs nedēļas sākumā jau tika ziņots, ka saistībā ar latviešu valodas nezināšanu pietiekamā līmenī, iespējams, no amata nāksies šķirties vienas no Latvijas prestižākajām augstākās izglītības iestādēm - Rīgas Ekonomikas augstskolas jeb _SSE Riga_ - rektoram Pālzovam.

"Esmu patiesi aizkustināts par atbalstu augstskolai un man personīgi, ko šīs nedēļas laikā saņēmu gan no SSE Riga absolventiem, gan arī no Latvijas sabiedrības kopumā. Gan es, gan mani kolēģi esam ļoti pateicīgi par izrādīto atbalstu SSE Riga," norāda rektors. 

Rektors norāda, ka "mēs koncentrēsim uzmanību pārrunām ar Izglītības un zinātnes ministriju un publiski atturēsimies no komentāriem šajā jautājumu, kamēr netiks rasts risinājums.”

Top komentāri

Bērziņš
B
SSE ir FT topā 27. labākā biznesa skola Eiropā un labākā Baltijas un Skandināvijas valstīs. Neviena cita Latvijas, Lietuvas vai Igaunijas augstskola nav iekļauta labāko simtniekā. Eiropas labāko 500 augstskolu topā augstākais novērtējums ir Tartu universitātei (147. vieta). Šajā topā atrodams vēl viens igauņu un divu lietuviešu universitāšu nosaukumi (labākā Viļņas universitāte 291. vietā). Topā atrodami arī divu Latvijas augstskolu nosaukumi - LU un RTU - abas 354. vietā - krietni aiz kaimiņiem. Vai IZM nebūtu jātērē savi resursi izglītības kvalitātes uzlabošanai Latvijā? Ceru, ka Palzovam ir 2 brāļi, kas varētu kļūt par LU un RTU rektoriem.
Bar[d]aks
B
Vai prioritātēm nevajadzētu būt ekonomikai un aizbraukušo latviešu atgriešanai? Vai tiešām šis gadījums kādam kaut ko vispār palīdz vai ir tikai "politiska trokšņa" taisīšana? Troksnis-uzmanība-popularitāte. Un tie provokatīvie izteicieni par "ķēķa valodu"...tur mitivācija ir pinīgi skaidra un izdarīgs rektors ir pēkšņi kļuvis par kaut kādu grēkāzi.
zvirbulēns
z
Izmetiet šo ārvalstnieku, nekauņu no Latvijas!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē