Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 10. oktobris
Druvis, Arvīds, Arvis

Āboltiņu nepārliecina prezidenta argumenti par labu Kučinskim

Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa argumenti par labu Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) izvirzītā premjera amata kandidāta nominēšanai veidot valdību nepārliecina, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā _Rīta Panorāma pauda Vienotības_ līdere Solvita Āboltiņa.

Pēc viņas donām, Vējoņa teiktais, ka Kučinskim bijusi labāka darba programma un vīzija par valdības darbiem, izklausās dīvaini,  jo Vienotība jau pirmajā tikšanās reizē Vējoni iepazīstinājusi ar savu valsts simtgades programmu.

Līdz ar to atliek secināt, ka Vējonim bijis "vieglāk nominēt savējo", lai arī iepriekš prezidents paudis, ka valdības veidošanu jāuztic Vienotībai.

Āboltiņa atzina, ka viņas vadītā partija premjera amatu un arī reitingus zaudējusi iekšējās sašķeltības dēļ. Turklāt arī Kučinskis premjera amata nomināciju ieguvis, jo divi Vienotības pārstāvji vēl pirms nominēšanas devās paust atbalstu viņam, ne savējam.

Tomēr jaunnedēļ, kā uzsvēra Vienotības līdere, sarunā ar Kučinski būs jānoskaidro precīzu viņa piedāvājumu un redzējumu par valdības darbu.

Savukārt Vienotības bijušais premjera amata kandidāts, Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšsēdētājs Kārlis Šadurskis intervijā LNT raidījumā 900 sekundes teica, ka Vienotībai ir divas "sarkanās līnijas" jaunās valdības atbildības jomu sadalē - Ārlietu ministrija un Iekšlietu ministrija. Gan Edgars Rinkēvičs, gan Rihards Kozlovskis ir strādājuši teicami un viņiem iesāktais jāturpina. 

Tāpat Vienotība vēlētos, lai jaunajā valdībā būtu pēc iespējas mazāk izmaiņu atbildības jomu sadalē starp partijām, izņemot pašas Vienotības ieviesto principu, ka finanšu ministra amats nonāk premjera partijas rokās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Siliņai jāizdara tas, ko nespēj Sprūds

Pirms neilga laika ar nelielu ironiju rakstīdama par Progresīvo politiskā brieduma un vieduma trūkumu, iekuļoties katrā iespējamā problēmā, ko politiskā dienaskārtība tiem servē, patiesi nenoja...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē