Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Apdrošinātājs: Bedres uz ceļiem vairs nav tikai pavasara fenomens

Pērn pirmajā pusgadā apdrošinātājs Balta reģistrējusi 140 gadījumus, kad iebraukšana bedrē radījusi zaudējumus automašīnai, savukārt šogad - to ir jau par 89% vairāk, liecina Baltas dati.

Lai arī par aktīvāko bedru negadījumu periodu tradicionāli uzskata atkušņa laiku, nekvalitatīva ceļu seguma izraisītie bojājumi ievērojamā skaitā pieteikti arī maijā un jūnijā, kas liek domāt, ka bīstamas bedres uz Latvijas ceļiem diemžēl vairs nav tikai ikgadējs pavasara fenomens, teic apdrošinātājs.

Šogad pirmajā pusgadā Balta reģistrējusi 264 negadījumus, kad iebraukšana bedrē radījusi zaudējumus automašīnai. Lielākā bedru nelaimes gadījumu intensitāte bijusi februārī, kad tika saņemti 69 atlīdzību pieteikumi. Arī aprīlī reģistrēts liels negadījumu skaits - 65.

"Lai arī bedres un to radītos bojājumus auto parasti saistām ar pavasari, šogad maijā un jūnijā, salīdzinot ar pagājušā gada attiecīgo periodu, varēja novērot atlīdzību skaita pieaugumu. Ja pērn attiecīgajā laika periodā reģistrējām 44 gadījumus, tad šogad tie bija jau 69 gadījumi. Šī tendence, kuru pēdējos gados novērojam aizvien izteiktāk, visticamāk, ir saistīta ar Latvijas ceļu kritisko stāvokli, par ko īpaši aktīvi šogad runā gan paši autovadītāji, gan valdība, gan ceļu remontētāji un būvētāji, tāpēc ceram, ka ar laiku šī situācija uzlabosies," skaidro Balta atlīdzību direktors Ingus Savickis.

Balta izmaksāto atlīdzību summa par bedru negadījumiem, salīdzinot ar pērnā gada pirmajiem sešiem mēnešiem, ir palielinājusies. Pērn pirmajā pusgadā par bedru izraisītajiem negadījumiem atlīdzību apjoms sasniedza 23 000 latu, bet šogad attiecīgajā periodā izmaksāts gandrīz divas reizes vairāk. Pagājušajā gadā BALTA klientu vidū nepārspētu bedru antirekordu teju 7000 latu apjomā sarūpēja kāds šoferis ar Volkswagen Tiguan, kas Cēsīs iebrauca pamatīgā bedrē.

Kā liecina Balta dati, tad visbiežāk, iebraucot bedrēs, tiek bojātas automašīnas riepas un diski, radot bojājumus automašīnu šasijām. Zemām luksusa vai sporta klases automašīnām zaudējumi tiek nodarīti biežāk, un to zaudējumi ir lielāki.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē