Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Arodbiedrība: Taksometru vadītāji atstās mājās plafonus un kļūs par kopbraucējiem

Taksometru vadītāji līdz ar kopbraukšanas jeb ridesharing pakalpojumu ieviešanu Latvijā kļūs par kopbraucējiem, aģentūrai LETA pavēstīja Taksometru vadītāju arodbiedrībā.

"Vēl valdība nav sakārtojusi pašreizējos likumus par taksometru darbību, bet paralēli, lemjot par kopbraukšanu, tiek radīti priekšnoteikumi, lai taksometru un pasažieru pārvadājumu nozari izjauktu. Valdības pārstāvji ar taksometru nozari risina pārrunas par to, kā regulēt nozari, kā to sakārtot. Lemj, vai noteikt taksometriem ikmēneša avansa maksājumu vai patentmaksu. (..) Bet tikmēr Saeimā tās pašas koalīcijas pārstāvji virza citu likumu, kas ļaus ar pasažieru pārvadājumiem nodarboties teju ikvienam. Tas taču liecina par haosu koalīcijā!" sašutumu pauda Taksometru vadītāju arodbiedrības valdes priekšsēdētājs Genādijs Aksjonovs.

Vienlaikus viņš uzsvēra, ka līdz ar kopbraukšanas ieviešanu pašreizējais taksometru darbības regulējums vairs nebūs aktuāls. "Būs tieši tāpat kā citās valstīs, ka līdz ar kopbraukšanas ieviešanu taksometru vadītāji atstāj mājās plafonus un kļūst par kopbraucējiem," sacīja arodbiedrības vadītājs.

Aģentūra LETA jau rakstīja, ka Saeima vakar, 6.oktobrī, pirmajā lasījumā konceptuāli atbalstīja grozījumus Autopārvadājumu likumā, ar kuriem paredzēts Latvijā ieviest kopbraukšanas pakalpojumus.

Iepriekš Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija vienojās likumprojektu būtiski uzlabot, izveidojot darba grupu deputāta Edvarda Smiltēna (Vienotība) vadībā, kurā darbosies deputāti, pārstāvji no Autotransporta direkcijas, Satiksmes ministrijas, taksometru nozares, Valsts ieņēmumu dienesta un citām iesaistījām pusēm, lai, likumprojektu skatot otrajā lasījumā, to varētu pilnveidot.

Piedāvāto regulējumu jau kritizējusi Autotransporta direkcija, Latvijas Pasažieru pārvadātāju asociācija, kā arī taksometru kompānijas, paužot, ka tādējādi nozarei tiek piedāvāts ērtāks modelis nodokļu nemaksāšanai. Arī satiksmes ministrs Uldis Augulis (ZZS) uzsvēris, ka izmaiņas regulējumā būtu jāvirza noteiktajā kārtībā - diskusijās ar ministrijām un nevalstisko sektoru, nevis atsevišķiem deputātiem likumprojektu uzreiz iesniedzot Saeimā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mums jau 34 gadus atkal ir neatkarīga valsts

Par latviešu mentalitāti, politisko pusaudzību, neesošo politisko krīzi, Krievijas gaidāmo sabrukumu un 30 gadiem, kas nav palaisti vējā, 4. maija priekšvakarā ar bijušo Augstākās Padomes depu...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē