Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

ASV vēstnieks: Latvija var būt pārliecināta par savu drošību

Vēstnieks pauda pieku par Latvijas valdības apņemšanos izpildīt NATO aicinājumu nodrošināt aizsardzības nozarei 2% no iekšzemes kopprodukta un "konsultējamies ar Latvijas valdību, kā šo naudu iztērēt labi un gudri, un vajadzīgi".
Latvija un citas NATO dalībvalstis var būt pārliecinātas par savu drošību, neskatoties uz Krievijas rīcību, neievērojot Ukrainas teritoriālo integritāti, ceturtdienas rītā intervijā LNT raidījumā 900 sekundes sacīja ASV vēstnieks Latvijā Marks Pekala.

"To mēs uzskatām par nopietnu problēmu. Kopējā situācija Eiropā ir mainījusies, taču ar drošību Latvijā viss ir kārtībā. Dalība NATO to garantē un arī pati Latvija daudz darījusi, lai to nodrošinātu," teica Pekala.

Viņš izklāstīja, ka militāro mācībās Baltijas jūrā piedalīsies vēl vairāki ASV karavīri, savukārt par karavīru pastāvīgu klātbūtni un NATO bāzu izveidi Latvijā nepieciešamas "pamatīgas diskusijas". Aizvadītajos mēnešos NATO nopietni apsvēris paplašinātus aizsardzības pasākumus Austrumeiropas partnervalstīs un gaidāmajās ministru līmeņa tikšanās vasarā un samitā Velsā septembrī būs plašas diskusijas par drošības pasākumu paplašināšanu šajā reģionā. Viņš arī pastāstīja, ka ir ticies ar ASV karavīriem Ādažos un Lielvārdē.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mums jau 34 gadus atkal ir neatkarīga valsts

Par latviešu mentalitāti, politisko pusaudzību, neesošo politisko krīzi, Krievijas gaidāmo sabrukumu un 30 gadiem, kas nav palaisti vējā, 4. maija priekšvakarā ar bijušo Augstākās Padomes depu...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē