Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Bagatskis: Lēmumu par sastāvu pieņemsim trešdien

Latvijas vīriešu basketbola izlases treneru kolektīvs lēmumu par valstsvienības kandidātu atsijāšanu pieņems trešdien, nevis otrdien, kā bija paredzēts līdz šim, Latvijas Basketbola savienībai (LBS) atklājis komandas galvenais treneris Ainars Bagatskis.

Kā zināms, aizvadītajā nedēļas nogalē Latvijas izlase, gatavojoties septembrī gaidāmajam Eiropas čempionātam, aizvadīja divas pārbaudes spēles. Piektdien latvieši ar 84:82 pieveica Poliju, bet svētdien ar 72:66 tika pievarēta arī Slovēnija.

"Pēc brīvdienas trenējāmies parastajā režīmā, pasaudzējot spēlētājus, kuriem pēc aizvadītajiem pārbaudes mačiem pieteikušās veselības problēmas. Andrejam Šeļakovam ar pilnu jaudu neļauj darboties savainotā potīte, bet Ingum Jakovičam traucē sāpes ceļgalā. Lēmumu par sastāvu pieņemsim trešdien, kad būs lielāka skaidrība par veselības lietām," LBS citē Bagatski.

Latvijas izlase pirms pirmās pārbaudes spēles bija gatavojusies nepilnas divas nedēļas. Tās sastāvā pašlaik ir 17 spēlētāji, taču jau otrdien bija paredzēts atteikties no diviem vai trim basketbolistiem. Līdz pēdējam brīdim valstsvienībā paliks 13 vai 14 spēlētāji.

Turpinājumā no 14. līdz 16.augustam Latvijas komanda piedalīsies pārbaudes turnīrā Tbilisi, spēlējot ar Gruzijas, Itālijas un Igaunijas izlasēm, bet nedēļu vēlāk latvieši Hamburgā trešo reizi startēs Vācijas Basketbola federācijas Superkausa izcīņā, kurā piedalīsies arī mājinieku, Turcijas un Polijas, vienības.

Pēc tam 29.augustā Latvija aizvadīs pēdējo pārbaudes maču pret Maķedoniju.

Kā zināms, šī gada Eiropas čempionāta D apakšgrupas spēles no 5. līdz 10.septembrim norisināsies Rīgā. Tajā Latvija sacentīsies ar Čehiju, Ukrainu, Beļģiju, Lietuvu un Igauniju.

Eiropas čempionātā no grupas tālāk turnīrā kvalificēsies četras labākās komandas, bet izslēgšanas spēles no 12. līdz 20.septembrim tiks aizvadītas Francijas pilsētā Lillē. Eiropas čempionāta apakšgrupu turnīra izspēle norisināsies četrās valstīs - Francijā, Horvātijā, Vācijā un Latvijā.

Eiropas čempionātā tiks dalītas ceļazīmes arī uz 2016.gada Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm. Pie tām tiks turnīra finālistes, bet trešās līdz sestās vietas ieguvējas kvalificēsies olimpiskajam atlases turnīram.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē