Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Bergmanis: Latvija stingri atbalsta Gruzijas eiroatlantiskās integrācijas centienus

Latvija stingri atbalsta Gruzijas eiroatlantiskās integrācijas centienus, tā šodien tikšanās laikā ar Gruzijas Eiroatlantiskās integrācijas ministru Dāvidu Bakradzi pauda aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis (ZZS).

Kā aģentūru LETA informēja ministra padomniece sabiedrisko attiecību jautājumos Līga Krapāne, sarunas gaitā tika pārrunāta Gruzijas eiroatlantiskās integrācijas gaita un sadarbība ar NATO, ieskaitot dalību starptautiskajās operācijās, ko Gruzija jau ir veikusi un arī nākotnē plāno turpināt darīt. Uzsākot sarunu, Bergmanis pauda pārliecību, ka NATO un Gruzijai ir bijusi izcila sadarbība gadu garumā.

Ministrs norādīja, ka Latvija stingri atbalsta Gruzijas eiroatlantiskās integrācijas centienus, vienlaikus piebilstot, ka Gruzijai ir jāturpina uzsāktais ceļš, arī turpmāk apliecinot stingru apņemšanos būt NATO.

Vēl ministri pārrunāja reģionālās drošības aktualitātes, vēršot uzmanību uz Krievijas agresiju, kas vērojama attiecībā uz tās robežvalstīm, tai skaitā Gruziju. Vienlaikus ministri atzina, ka ne mazāk bīstama ir Krievijas informatīvā agresija un propaganda, ko tā vērš pret valstīm pie savām robežām. Bergmanis uzsvēra, ka Latvija pilnībā atbalsta Gruzijas teritoriālo integritāti un uzskata par pilnīgi nepieņemamu Krievijas neseno rīcību attiecībā uz robežzīmju pārvietošanu Gruzijas teritorijā. "Diemžēl mūsu valstis ir liecinieces ilgai konfrontācijai starp Krieviju un Rietumiem, kas tieši skar Krievijas kaimiņus," piebilda aizsardzības ministrs.

Ministri pārrunāja arī kopīgās militārās mācības, arī Nacionālo bruņoto spēku karavīru dalību ASV Armijas Eiropā organizētajās starptautiskās militārās mācībās Agile Spirit 2015 šā gada jūlijā Gruzijā. Abpusēji augsti tika novērtēta sadarbība apmācības jomā, kuras rezultātā Gruzijas virsnieki ir mācījušies augstākā līmeņa kursos Baltijas aizsardzības koledžā, savukārt Latvijas karavīri trenējušies Gruzijas kalnu apmācības centrā.

Sarunas noslēgumā Bergmanis informēja Bakradzi par savām prioritātēm, kas primāri nozīmē apņēmīgu virzību uz aizsardzības budžeta palielināšanu līdz 2% no iekšējā kopprodukta līdz 2018.gadam, valsts aizsardzības spēju paaugstināšanu, kaujas spēju stiprināšanu, sabiedroto klātbūtnes nodrošināšanu valstī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Izglītība ļauj justies drošāk

Pamazām tuvojas mācību gada noslēgums, un, kā jau parasti maijā, aktualizējas temats par to, vai ir vērts doties studēt un kāda ir augstskolas diploma vērtība darba tirgū.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē