Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Bordāns: JKP Rīgas domē neapsver iespēju sadarboties ar Saskaņu/GKR

Jaunā konservatīvā partija (JKP) neapsver iespēju sadarboties ar partiju apvienību Saskaņa/Gods kalpot Rīgai, bet sadarbosies ar partijām un deputātiem, kuri pievērsīs uzmanību sponsoru ietekmei, koruptīvām saiknēm un nesaimnieciskumam, aģentūrai LETA pauda viens no JKP līderiem Jānis Bordāns.

Komentējot JKP sasniegumus pašvaldību vēlēšanās, Bordāns norādīja, ka rezultāts partijai ir tāds, kāds tika gaidīts.

"Mūsu partija pēc Nila Ušakova (Saskaņa) un Andra Amerika (GKR) partiju apvienības ir izcīnījusi lielāko deputātu skaitu, tāpat kā Latvijas Reģionu apvienības (LRA) un partijas Latvijas attīstībai kopējais saraksts," pauda Bordāns. Viņš uzsvēra, ka cīņa ir izcīnīta pilnībā pamatojoties uz saviem finanšu resursiem, tātad JKP Rīgas domē nebūs jāatstrādā miljons vai simtiem tūkstoši, ko būtu devis kāds sponsors. Tāpat viņš norādīja, ka šī ir sagatavošanās Saeimas vēlēšanām.

Bordāns norādīja, ka JKP izmantos visas savas zināšanas un prasmes, lai, darbojoties Rīgas domē, mainītu līdzšinējo politiku. Arī esot Rīgas domes opozīcijā, JKP darbs atšķiršoties no līdzšinējā opozīcijas darba.

Jautāts par sadarbību ar citām Rīgas domē iekļuvušajām partijām, Bordāns pauda, ka JKP noteikti neapsver iespēju sadarboties ar Saskaņu un GKR. Savukārt ar citām partijām un deputātiem JKP būs gatava sadarboties, ja tās ievēros tās nostāju attiecībā uz sponsoru ietekmi, koruptīvām saitēm un nesaimnieciskumu. JKP noteikumus par minēto lietu apkarošanu ievēros gan uz koalīcijas, gan opozīcijas partijām.

Jau ziņots, ka pēc balsu saskaitīšanas visos 158 Rīgas iecirkņos Saskaņa/GLR saņēmusi 50,85% atbalstu. Tas nozīmē, ka partiju apvienība nākamajā Rīgas domes sasaukumā iegūs 32 deputātu mandātus. Iepriekšējās pašvaldību vēlēšanās, kurās galvaspilsētas domē kopumā tika ievēlētas trīs partijas, Saskaņa/GKR saņēma 58,54% balsu, kas ļāva tai tikt pie 39 mandātiem.

Rīgas domē kopā ar Saskaņu/GKR ievēlēti politiskie spēki no vēl četriem sarakstiem - Latvijas Reģionu apvienības (LRA) un Latvijas attīstībai (LA) apvienotā saraksta, kas saņēmis 13,66% vēlētāju atbalstu, JKP ar 13,41% vēlētāju atbalstu, VL-TB/LNNK ar 9,24% atbalstu un Vienotības ar 6,26% atbalstu.

Atbilstoši šādam balsu sadalījumam LRA un LA saraksts Rīgas domē saņemtu deviņus deputātu mandātus, JKP - deviņus mandātus, nacionālā apvienība VL-TB/LNNK - sešus mandātus, bet Vienotība - četrus, liecina aģentūras LETA veiktie provizoriskie aprēķini.

Pārējās partijas nav pārvarējušas 5% barjeru, kā pirmajai aiz svītras paliekot Zaļo un zemnieku savienībai (ZZS) ar 3,29% vēlētāju atbalstu.

 

Top komentāri

Timurs
T
Ja JKP darbosies Rigas dome saimnieciski un iestasies pret visam kroplibam, idiotismie, kadus Riga ir vieviesis si okupantu pecnacejs Usakovs, juda Ameriks, piemeram, so esoso kroplo sistemu kadu Riga ir ievazajis Usakovs un Ameriks no maskavas, ka sabiedriskaja transporta var braukt kads par brivu, bet kadam citam par to ir jamaksa divkartigi, tad es nakosajas saeimas velesanas balsosu par JKP, jo Latvijas lielaka tragedija ir ta, ka latvija ir likumos iestradatas kaut kadas privlegijas, kaut kadas izdienas pensijas, piemeram, Likums par diplomatu izdienas pensijam......atlaides dazam personam par nekustamo ipasumu un ta bez gala. Latviajs valsts iekarta ir netaisna un ta ir amorala un tadu to ir izdevidojusi debilie, zagligie Latvijas prezidenti, deputati, ministri, ieredni, lai iznicinatu latviesu tautu, kas ari viniem izdodas izcili labi paveikt, lai pasiem siem kretiniem paliktu vairak naudas.
kam tas interesē?
k
Vai kāds potapovistus ir kur aicinājis?
Zaneta
Z
"sadarbosies ar partijām un deputātiem, kuri pievērsīs uzmanību sponsoru ietekmei, koruptīvām saiknēm un nesaimnieciskumam". Tādu tak nav!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Drošība, vide, tehnoloģijas

Latvijā 9. maijā tiek svinēta Eiropas diena. 1950. gadā šajā datumā Francijas toreizējais ārlietu ministrs Robērs Šūmanis nāca klajā ar deklarāciju par nāciju sadarbību, ko mūsdienās simboli...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē