Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Bundžu Jānis: Pirmā septembra pazīmes

Cienījamie bērni! Bijušie, esošie, plānotie un neplānotie! 

Kad asteru un gladiolu cenas kāpj, kad lētāk tās iegādāties no saburzītiem tēliem pietirgus orbītā, kad vēlāk izrādīsies, ka nopirktās puķes nākušas no paša dobes - klāt ir pirmais septembris. 

Kad šoferi lādas, kad vecāki kavē darbu, ko šajā dienā it kā drīkst, bet nav smuki un priekšnieki var noņemt prēmijas - ir pirmais septembris. 

Kad no krodziņiem, parkiem un upmalām vakarā atskan līksmi bērnu spiedzieni un internacionāli netulkojami saucieni, kad šaubīga publika laipni piedāvā starpnieka pakalpojumus bērniņiem atspirdzinājumu iegādē, kad policijas priekšnieki rīko preses konferences, lai informētu, bet pašiem policistiem lasa garas instrukcijas par īpašu toleranci un korektumu, kad vienīgais profilakses līdzeklis ir sagurušās zelta jaunatnes ievīstīšana spilvenos un nogādāšana mājās, kad cauru dienu dzirdams garlaicīgais jautājums - nu, vai tev patīk iet skolā, vai tu esi nolēmis mācīties labi, vai tu būsi klausīgs - ir klāt pirmais septembris. Te jaunākajiem lasītājiem ieteikums uz visiem jautājumiem atbildēt ar «Jā, noteikti!!!!». Maksimāli skaļi un decenti. Jo pārliecinošāk skanēs, jo lielāka materiāla gratulācija iespējama pat no citkārt paskopiem radiem. 

Cienījamie interesenti, apkoposim arī citas pirmā septembra pazīmes. Ir, ir mums tādas! Kaut katra diena būtu tik bagāta. 

Kad politiķi iesmaržo mutautiņus un brauc uz skolām, bet nīgri sekretāri meklē datorā iepriekšējo gadu uzrunas - septembris jau klāt. 

Kad mobilo telefonu un datoru tirgotāji piedāvā vislētākos un vislabākos gadžetus, kuriem jābūt jebkura stilīga skolnieka ķešā. Produkta lētums jāsaprot relatīvi, jo īsti atbilstošai ierīcei jābūt labi aptaisītai ar papildinošām ekstrām un superiem. Sevišķi elso nosacītu klases līderu senči, jo mantiņas statuss ir nenoliedzami prioritārs un nedrīkst sašūpoties. Cik labi, ka ir vēl viena pirmā septembra pazīme - ātro kredītu firmas piedāvā īpaši ekskluzīvus super-truper kredītus vislieliskāko brīnumrīku iegādei jūsu mīluļiem vienā minūtē - jā, skola ir sākusies. 

Kad pārbauda, vai visās klasēs ir nomainītas prezidenta bildes, bet vēlāk izrādās, ka dažās telpās pārpratuma dēļ atstāti abi; kad skolās ieved jaunus, glancētus plakātus patriotisma nodrošināšanai, stiprināšanai un uzlabošanai - noteikti klāt ir septembris. 

Blakus Diofanta vienādojumiem, Erdeša - Šekereša teorēmai, Puankarē hipotēzei un citiem matemātikas noslēpumiem pievienojies arī Latvijas skolotāju algu modelis. Katru gadu noteiktā laikā tiek ziņots, ka šī matemātikas supermīkla teju būs atrisināta. Skaidrs, ka arī tas notiek septembra pirmajā dienā. Dažas dienas vēlāk izrādīsies, ka prieki bijuši pārsteidzīgi un atrisinājums Zemes orbītai pietuvosies atkal pēc gada. Varbūt. 

Tomēr arī tik daudzas pazīmes nenodrošina, ka sabiedrības daļa neievēros pirmā septembra iestāšanos. Vienīgā iespēja, lai nepārprotami atcerētos, ir stingras Pirmā Septembra Nodevas ieviešana. Protams, lai būtu taisnīgi - ja jūsu alga pārsniegs 4000 eiro mēnesī, nodeva nebūs jāmaksā. 

PAREIZAIS VIEDOKLIS. Kas tu, bērniņ, būsi, kad izaugsi liels? - Da man pa lielām šaibām vienalga. Galvenais, ka es pelnīšu vismaz 4000 mēnesī. 

Lai jauka šī diena visiem!

*ļoti neatkarīgs konsultants

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nekad nesaki nekad

Daļā Lielbritānijas 2. maijā ir gaidāmas pašvaldību jeb vietējās vēlēšanas, kuras konservatīvo neveiksmes gadījumā draud ar problēmām britu premjeram Riši Sunakam. Tostarp, kā vēsta izdevums Fina...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē