Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Čigāne: ES bez kavēšanās jāsekmē tālāka Gruzijas un Ukrainas eirointegrācija

Eiropas Savienībai (ES) bez kavēšanās jāsekmē tālāka Gruzijas un Ukrainas integrācija šajā organizācijā jeb eirointegrācijas process, pirmdien Lietuvas galvaspilsētā Viļņā uzsvēra Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja Lolita Čigāne (Vienotība), portāls Diena.lv uzzināja Saeimas Preses dienestā.

"Gruzija un Ukraina, ejot reformu ceļu, apliecinājušas savu gatavību dziļākai integrācijai Eiropas Savienībā. Vadoties pēc sasniegtā progresa, mums jāatbalsta Gruzijas un Ukrainas eirointegrācija, abu valstu suverenitāte un teritoriālā vienotība to starptautiski atzītajās robežās," sanāksmē norādīja Čigāne.

Pēc Čigānes iniciatīvas Viļņā notiekošajā sanāksmē Baltijas valstu un Polijas Eiropas lietu komisiju priekšsēdētāji vienojās par kopīgu paziņojumu Gruzijas, Moldovas un Ukrainas tālākas eirointegrācijas atbalstam.

Paziņojumā, ko paredzēts virzīt Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu parlamentu Savienības un Eiropas lietu komiteju konferences (COSAC) priekšsēdētāju sanāksmē, uzsvērts atbalsts Gruzijas, Moldovas un Ukrainas suverenitātei un teritoriālai integritātei, cita starpā norādot, ka valstu tālākus centienus ES virzienā negatīvi ietekmē nelikumīga un agresīva Krievijas politika.

Paziņojumā atzinīgi vērtēts Gruzijas un Ukrainas līdzšinējais progress vīzu liberalizācijas procesā, kā arī Asociācijas līguma un Brīvās tirdzniecības līguma ieviešanā ar ES. 

Īpaši tiek uzsvērts, ka paplašināšanās politikai ES jābalstās uz individuālu pieeju katrai valstij un jāņem vērā katras valsts panāktais progress.

Tāpat Gruzija, Moldova un Ukraina aicināta turpināt nepieciešamās reformas, kas sekmēs ciešāku integrāciju ES un nesīs taustāmus ieguvumus abu valstu pilsoņiem.

Baltijas valstu un Polijas Eiropas lietu komisiju priekšsēdētāju sanāksme Lietuvas galvaspilsētā Viļņā notiek no 24. līdz 25.janvārim. Līdz ar gatavošanos COSAC priekšsēdētāju sanāksmei, kas februāra sākumā notiks Nīderlandē, Baltijas valstu un Polijas Eiropas lietu komisiju priekšsēdētāji pārrunāja migrācijas jautājumus un Lielbritānijas iespējamo izstāšanos no ES, kā arī diskutēja par reģionālo infrastruktūras projektu attīstību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē