Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Dimants: Mēs jau zināmā mērā esam tiesu vara

Komentējot Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) lēmumu ierobežot atsevišķu Krievijas kanālu translācijas, padomes vadītājs Ainārs Dimants intervijā laikrakstam Neatkarīgā uzsver - NEPLP ir neatkarīga institūcija un tai ir tiesības piemērot administratīvos sodus.

"Mēs jau zināmā mērā esam tiesu vara," intervijā norāda Dimants. "Eiropas Savienībā audiovizuālo mediju pakalpojumu regulatori, kā NEPLP, ir neatkarīgas institūcijas, nevis izpildvaras sastāvdaļa, un mums ir tiesības piemērot administratīvos sodus. Taču katru mūsu lēmumu var pārsūdzēt tiesā. Un mums ir uzdota likuma uzraudzība," viņš uzsver, skaidrojot lēmumus par piespriestajiem sodiem SIA Pirmais Baltijas kanāls (PBK) un Rossija RTR retranslācijas pārtraukšanu Latvijā, ko arī visi kabeļoperatori Latvijā izpildījuši.

Vienlaikus viņš norāda - tā kā Viasat nav kabeļoperators, tas izmanto likuma spraugu, ka satelītpapraide nav pienācīgi regulēta, lai turpinātu to rādīt. "Tas būtu pamats tiesiskā regulējuma uzlabošanai šādos gadījumos," piebilst Dimants.

Savukārt, atbildot uz jautājumiem par Valsts kontroles atklātajiem pārkāpumiem NEPLP un iepriekš uzvirmojušo interešu konfliktu vienam no padomes locekļiem Gintam Grūbem, Dimants pārmetumus noraida. Piemēram, pārmetumi par taksometra izmantošanu privātām vajadzībām neesot pamatoti, jo saistīti ar viņa darba pienākumiem. Arī apvainojumi interešu konfliktā neesot pamatoti - līdz šim jau par vairākiem padomes locekļiem Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB) bijušas pārbaudes, tācu interešu konflikti neesot konstatēti.

"NEPLP nav pieņemti lēmumi, kur būtu interešu konflikts. Arī par kino jomu vismaz līdz šim neesmu redzējis melns uz balta, kur būtu redzams, ka ir problēmas. Sagaidīsim KNAB pārbaudes rezultātus. Mums jau ir bijušas KNAB pārbaudes arī par citiem padomes locekļiem, un pārkāpumi nav konstatēti," klāsta Dimants. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē